...
Havnedirektør Finn Flogstad har grunn til å smile etter at de har fått lån i Kommunalbanken. Foto: Arkivfoto

Fylkesmannen godkjenner låneopptak

Fylkesmannen i Telemark godkjenner et låneopptak for Grenland Havn i Kommunalbanken på 75 millioner kroner.

Publisert 30.11.2011 kl 16:20 Oppdatert 30.11.2011 kl 16:20

Tips en venn på e-post:Vedtaket om låneopptaket er gjort i Grenland Havneråd, etter bestemmelsene i Lov om interkommunale selskaper.

Bakgrunnen for låneopptaket er den framforhandlede avtalen mellom Grenland Havn IKS og Fjord Line A/S om rettigheter til bruk av Langesund Havneterminal for anløp av Fjord Lines ferger. Nødvendig utbygging har en kostnadsramme på 75 millioner kroner og skal i helhet finansieres gjennom låneopptak i Kommunalbanken.

Grenland Havn IKS har fått godkjenning til låneopptaket av alle eierkommunene. Fylkesmannen har gjennomgått at alle lover og regler for gyldige vedtak er fulgt, og at vedtektene i det interkommunale Grenland Havn IKS også er fulgt opp.

På forsiden nå


...

Fellesrådet får slakt i rapport

På betalt oppdrag fra flere politiske partier, slakter juridisk tungvekter Johan Henrik Frøstrup Porsgrunn kirkelige fellesråds behandling av forsikringsoppgjøret etter kirkebrannen.

...

Betinget glede over avtalen

Selv og partene i lærerkonflikten mandag ble enige om en avtale som avslutter streiken, er Geir Evensen i Utdanningsforbundet i Porsgrunn betinget fornøyd. Nå skal den nye avtalen ut til uravstemning. Et nei betyr ny streik.

...

– Håper skolene vil ha tid til oss

Selv om skoleelever i Grenland har gått glipp av to uker med undervisning, håper ledelsen ved DuVerden at skolene fortsatt vil ha tid til å besøke senteret.

...

Hvem skal få årets priser?

Porsgrunns nye storstue er utelukket fra konkurransen om kommunens byggeskikkspris. Årsak: Kommunen kan ikke gi pris til seg selv. Nå haster det med forslag til både byggepris og kulturpris.