Havnedirektør Finn Flogstad har grunn til å smile etter at de har fått lån i Kommunalbanken. Foto: Arkivfoto

Fylkesmannen godkjenner låneopptak

Fylkesmannen i Telemark godkjenner et låneopptak for Grenland Havn i Kommunalbanken på 75 millioner kroner.
Publisert 30.11.2011 kl 16:20 Oppdatert 30.11.2011 kl 16:20

Tips en venn på e-post:Vedtaket om låneopptaket er gjort i Grenland Havneråd, etter bestemmelsene i Lov om interkommunale selskaper.

Bakgrunnen for låneopptaket er den framforhandlede avtalen mellom Grenland Havn IKS og Fjord Line A/S om rettigheter til bruk av Langesund Havneterminal for anløp av Fjord Lines ferger. Nødvendig utbygging har en kostnadsramme på 75 millioner kroner og skal i helhet finansieres gjennom låneopptak i Kommunalbanken.

Grenland Havn IKS har fått godkjenning til låneopptaket av alle eierkommunene. Fylkesmannen har gjennomgått at alle lover og regler for gyldige vedtak er fulgt, og at vedtektene i det interkommunale Grenland Havn IKS også er fulgt opp.

På forsiden nå


...

Næringsminister Monica Mæland åpnet pilotfabrikker

Markerte et grønt skifte

Mange av utfordringene for å nå klimamålene ligger i industrien, mener næringsminister Monica Mæland. Torsdag åpnet hun tre nye pilotfabrikker på Yara Teknologisenter.

...

Storebror tapte veddemålet

Pors Håndball-Pors Fotball 32-34 (29-29). Christoffer Riis nektet å tape veddemålet med storebror Tom Erik, og sørget omtrent på egenhånd for at fotballguttene til Pors tok revansje mot håndballjentene.

...

Optimismen rår hos Norner

Ny giv med nye eiere

De ansatte hos Norner fikk møte en representant fra sine nye eiere torsdag. Direktør Tine Rørvik sier salget av bedriften åpner nye og store muligheter.

...

– De er modige og tar risiko

På PP fikk politikerne se den nye «millionveggen», og hvordan de med morsom teknologi kan designe sitt eget porselen. Politikerne har bevilget mye penger til prosjektet.