Dette knippet med musiker-kamerater fra Brevik skal holde konsert på Verftet på Sjøloftet lørdag 26. januar. Anders Johansen, David Gusfre, Henning Dahl og Christoffer Sandbakken har kjent hverandre siden de gikk i barnehagen. Foto: Vivi Sævik

Breviksgutta rocker hjembyen

De fire kameratene er vokst opp sammen i Brevik, men tre av dem bor i Oslo. Lørdag 26. januar holder de konsert i hjembyen, nærmere bestemt på Verftet på Sjøloftet, ganske enkelt med låter de selv liker å spille og synge.
Publisert 07.01.2013 kl 17:14 Oppdatert 07.01.2013 kl 17:14

Tips en venn på e-post:David Gusfre (28), Anders Johansen (30) og Christoffer Sandbakken (28) spilte sammen for første gang som band på Verftet om kvelden etter Bacalaofestivalen i juli i fjor. Da fylte de både puben og gata på utsiden. Det er folkekrav om å høre mer fra gutta.

I sommer var de altså en trio bestående av David, Anders og Christoffer. Da kriblet det slik i musikerfoten til Henning Dahl (32) at han spurte om å få bli med i bandet sammen med barndomskameratene. Faktisk har de holdt sammen siden de gikk i barnehagen, disse fire.

– Vi hadde egentlig tenkt å ha en romjulskonsert, men vi fikk ikke logistikken til å gå opp, sier David Gusfre.

Og det er kanskje ikke så rart, midt i sine travle aktiviteter med blant annet jobb i hovedstaden. Ikke hadde de helt fri i romjula heller.

I hovedstaden

Anders Johansen jobber i Forsvaret i Oslo. I tillegg er han som kjent fotballdommer i eliteserien. Men han fikk noen fridager hjemme hos mamma og pappa i selve juledagene.

Henning Dahl bor også i Oslo, der han jobber som konsulent i et IT-firma.

David Gusfre har forflyttet seg fra Bergen til Oslo der han er ansatt i Aker Solutions på Fornebo. Han er utdannet innen industriell teknologi og ledelse.

Christoffer Sandbakken er den eneste av de fire som bor i Brevik. Han er sivilingeniør og har jobb som prosjektingeniør ved STX OSV i Brevik. Christoffer er for øvrig arvelig belastet som 4. generasjons skipsbygger i Trosvikbukta.

De fire unge mennene har musikken i blodet. De har alltid vært opptatt av musikk og har spilt i forskjellige band og sammensetninger.

Musikken de spiller passer for flere generasjoner publikum, avhengig av hva slags type musikk folk liker, selvsagt. Det er popmusikk, rock, country, dansebandmusikk og norske og svenske viser.

Tilrop fra damene

– Det ble tilrop fra damene i salen i sommer da vi spilte «Jag vill vara din, Margarita», ler David Gusfre.

Han legger til at de for øvrig ikke har noe imot å spille Lady Gagas musikk heller.

De har musikkvalgmessig forsøkt å spore litt ut av den typiske pubgenren, og de opplever at de lykkes bra med det.

Det er David og Anders som synger.

– Jeg er god på 2. stemme, sier Anders.

Av og til korer også Christoffer, faktisk med en 3. stemme.

– Når har dere tid til å øve?

– Vi øvde lille julaften. Dessuten er vi veldig gode til å øve på nachspiel, selv om vi må innrømme at vi var bedre på nachspiel før, ler de muntre herrene som har musikken i blodet.

Tidligere ansatte

Nå gleder de seg til å spille i hjembyen. De har et godt forhold til Sjøloftet, ettersom tre av dem har jobbet ved etablissementet og kjørt ut pizzaer i hundretalls.

– Det er veldig hyggelig å komme hjem og spille i hjembyen Brevik. Vi kjenner garantert 70 prosent av de som sitter i salen den 26. januar, sier David.

Det er allerede 200 personer som har sagt fra på Facebook at de kommer på konserten. Dette er den eneste form for markedsføring som har blitt gjennomført til nå. Jungeltelegrafen ser ut til å fungere. Gamle kamerater og venner vil garantert være å se denne kvelden.

Samboeren til David har laget en plakat som blir hengt opp på strategiske steder i lokalmiljøet i disse dager.

På forsiden nå


...

Bakeriutsalg legges ned og flyttes til Storgata

Julaften er det slutt i Skolegata

Julaften klokka 12 stenger Hege Dahl bakeriutsalget i Skolegata for godt. En liten institusjon i byens historie forsvinner.

...

Unge talenter

Brenner for kassegitaren

2014 har vært et stort år for metal-gitarist Aleksander Otervik (20). Sammen med bandet Strain of Thoughts, har han lagt ned riff på sin første singel, spilt på tungrockfestivalen 1001 Watt, og varmet opp for Pagan’s Mind. Likevel er det den akustiske gitaren han brenner mest for.

...

Ribberock for 35. gang

Ribberocken er for mange blitt en juletradisjon på linje med grevinnen og hovmesteren.

...

Vil ha flere p-plasser

Kommunen har justert taxiplassen utenfor det gamle K-bank bygget i Storgata for å lage to nye parkeringsplasser.