...
Ole Martin Kjær skal som leder av Bamble Musikkråd gjøre sitt beste for å fronte musikklivets interesser. Foto: Andreas Bjerløv Karlsen

Skal sørge for å bli hørt i gangene

Bamble Musikkråd er stablet på beina. Endelig, vil nok mange i kommunens musikkliv si. Ole Martin Kjær har fått det ærefulle oppdraget å stå i front.

Publisert 28.09.2012 kl 19:35 Oppdatert 28.09.2012 kl 19:35

Tips en venn på e-post:– Vårt mandat er å være et koordinerende organ for musikklivet i byen, både for de frivillige og de profesjonelle aktørene. Sammen har vi en mye sterkere stemme inn mot kommunen og det politiske miljøet, sier Ole Martin Kjær.

Han kan vise til nok av eksempler på at korps og andre i musikklivet må slite med å få gjennomslag for sine egeninteresser.

– Som alle vet sliter de med elendige øvingslokaler, og må bruke bomberom og gymsaler med forferdelig akustikk. De fortjener langt bedre, sier han.

Lagerbygg og større sal

Men det aller viktigste for Bamble Musikkråd er å få fart på byggingen av et lagerbygg med vareheis på baksiden av Sentrumsgården, og få utvidet konsertsalen med 50 seter slik at 300 publikummere får plass.

– Vi skulle gjerne sett at dette arbeidet var sluttført før premieren på Mandssangrevyen 9. november, men så fort går det nok ikke, humrer Kjær.

Han håper at det i hvert fall får plass på kommunebudsjettet i 2014.

– Totalrammen for nytt lagerbygg på 105 kvadrat og utvidelse av salen i Sentrumsgården er på 24 millioner kroner. Men kommunen skal ha honnør for at garderoben, publikumstoalettene og kjøkkendelen nå er pusset opp for over to millioner kroner, sier Ole Martin Kjær, som regner med å bli hørt når han synger ut Bamble Musikkråds meninger og ønsker i rådhusgangene framover.

På forsiden nå


...

Fellesrådet får slakt i rapport

På betalt oppdrag fra flere politiske partier, slakter juridisk tungvekter Johan Henrik Frøstrup Porsgrunn kirkelige fellesråds behandling av forsikringsoppgjøret etter kirkebrannen.

...

Betinget glede over avtalen

Selv og partene i lærerkonflikten mandag ble enige om en avtale som avslutter streiken, er Geir Evensen i Utdanningsforbundet i Porsgrunn betinget fornøyd. Nå skal den nye avtalen ut til uravstemning. Et nei betyr ny streik.

...

– Håper skolene vil ha tid til oss

Selv om skoleelever i Grenland har gått glipp av to uker med undervisning, håper ledelsen ved DuVerden at skolene fortsatt vil ha tid til å besøke senteret.

...

Hvem skal få årets priser?

Porsgrunns nye storstue er utelukket fra konkurransen om kommunens byggeskikkspris. Årsak: Kommunen kan ikke gi pris til seg selv. Nå haster det med forslag til både byggepris og kulturpris.