...
Pors-dommer Jonathan Galterudhøgda (18) har store ambisjoner som dommer. I 2013 skal han dømme i 3. divisjon. Foto: Stian Kittilsen

Satser mot eliteserien

I likhet med mange andre unggutter drømmer Jonathan Galterudhøgda om å prøve seg i den øverste divisjonen i norsk fotball. Riktignok ikke som spiller, men som dommer.

Publisert 19.12.2012 kl 18:34 Oppdatert 19.12.2012 kl 18:34

Tips en venn på e-post:Siden han dømte sin første 11’er-kamp som 15-åring, har det gått slag i slag for dommertalentet fra Vestsida. I årets sesong dømte han totalt 40 kamper. Flesteparten av dem i 4.- og 5. divisjon, men han rakk også å debutere i 3. divisjon.

– Jeg håpet å få prøve meg på linja i en 3. divisjonskamp. Derfor ble jeg positivt overrasket da jeg ble satt opp som hoved-dommer i oppgjøret mellom Herkules og Kongsberg i den siste serierunden, forteller Galterudhøgda.

Pors-dommeren klarte seg meget godt i kampen som Vetle Oddens menn vant 4-2. Ung-guttens gode innsats har ført til at han er satt opp som en av 3. divisjonsdommerne fra Telemark Fotballkrets i 2013-sesongen.

Han er også en del av kretsens talentgruppe på dommersiden. Der får han kyndig veiledning fra mer erfarne «pipeblåsere».

Blir satset på

– Det er gøy å vite at jeg blir satset på. Jeg har lyst til å se hvor langt jeg kan nå som fotballdommer. På sikt har jeg ambisjoner om å dømme i eliteserien, sier han.

La opp som spiller

Jonathan begynte som dommer fordi han måtte gi seg som spiller, grunnet skadeproblemer.

– Jeg har alltid spilt fotball selv, men skadene gjorde til slutt at jeg ikke kunne fortsette. Ettersom jeg trives godt i fotballmiljøet, ønsket jeg fortsatt å være en del av det, forteller 18-åringen.

Inspirasjonskilde

Ifølge Jonathan har han lært utrolig mye av dommerveteranen Ole Kamben.

– Han har på en måte vært min veileder, og jeg har plukket opp mye fra ham. I tillegg synes jeg det er inspirerende å se en ung lokal dommer som Anders Johansen i eliteserien. Det viser at det er mulig å nå toppen, sier Jonathan Galterudhøgda.

På forsiden nå


...

Racerbåtfest med dramatikk i Langesund

Resultatene fra første løp i Langesund Waterfestival er ikke avgjort, fordi det er kommet inn en protest som juryen behandler. Christoffer Vibeto og Andreas Woxen Vibeto Racing i i V-6 Offshore hadde motortrøbbel og i Thundercat måtte Kjetil Bjørntvedt fra Wector Racing bryte etter en velt.

...

Går sine egne veier

Lørdagsportrettet:

Hanna Fam Johansen er ikke redd for å tenke stort, men vet at det skal beinhard jobbing til for å realisere drømmer.

...

1700 blide rockere med DumDum Boys

Da DumDum Boys begynte konserten klokka 21.15 fredag kveld, var det 1700 blide publikummere som fylte Wrightegaardens hage i den vakre, varme sommerkvelden i Langesund. Her ble det rockefest.

...

Skikkelig fjøslukt i Nordbygda

Kranglefanten:

Mens vi i Porsgrunn krangler om det er lov å slå plenen på søndager eller ikke, krangler Nordbygdas kvinner og menn om kugjødsling i kjerketida.