...
Minneparken i Porsgrunn har fått en ny og mer moderne belysning. Foto: Per Arne Rennestraum

Minneparken i helt nytt lys

Minneparken har fått ny og moderne belysning. Prisen er 100.000 kroner. Neste post på programmet blir Rådhusplassen, men det blir trolig mye dyrere.

Publisert 25.05.2011 kl 13:52 Oppdatert 25.05.2011 kl 13:52

Tips en venn på e-post:Selve minnesmerket har fått nytt lys å bade i. I tillegg er det satt opp flunkende nye lysstolper langs gangveiene.

Når mørket har senket seg, bader Minneparken i et nytt og bedre lys.

– Det var på tide vi fikk en ny type belysning. Det som var der tidligere, var veldig gammelt, sier kommunegartner Finn Resch.

Han forteller at herligheten har kostet 100.000 kroner.

– Vi ønsker å gjøre det samme i Rådhusparken, men det blir nok flere ganger så dyrere. Vi har jo ikke all verdens penger til rådighet, så vi må være forsik-tige med hva vi bruker dem på, sier Finn Resch.

Porsgrunn kommune er i ferd med å utarbeide en fullstendig lysplan for sentrum. De to hovedparkene står øverst på lista.

– Vi skal bruke lys som et bevisst virkemiddel, sa landskapsarkitekt Siv Wiersdalen da PD omtalte de lysende planene i en artikkel på selveste julaften.

I Rådhusparken er det allerede satt opp en testlampe. Kommunen håper den skal få følge av flere, slik at de gamle lampene med runde kupler kan byttes ut.

I 2009 fikk kommunen en pris for sin satsing på sentrumsutvikling, det såkalte hederstegnet fra Statsbygg. Prisen bestod av et lysseminar. Statsbygg ønsket her å stimulere Porsgrunn kommune til å satse videre på bruk av lys i det offentlige rom.

På forsiden nå


...

Båtfirma fratas alle båtplassene

Gøran Jensen tror at hele driftsgrunnlaget hans kan ryke dersom en advokat og Porsgrunn kommune klarer å presse ham vekk fra Fredneshalvøya.

...

Prøver seg som landstrykere

Uten reise- eller matpenger skal backpacker-studenter fra Grenland folkehøgskole besøke så mange fylker som mulig på fem dager.

...

Samler flasker til Japan-tur

Neste sommer setter Martin Gusfre og Vegard Storhaug og fire andre Heistad-speidere kursen mot Japan og World Scout Jamboree. Før den tid må de belage seg på mange besøk til panteautomaten.

...

– Lav rente resten av livet

Ernst Hagen fra Gabler AS kom med gladmeldingen at det kommer til å forbli lav rente i lang tid. Han mener faktisk at det vil være lav rente i resten av hans liv.