...
Minneparken i Porsgrunn har fått en ny og mer moderne belysning. Foto: Per Arne Rennestraum

Minneparken i helt nytt lys

Minneparken har fått ny og moderne belysning. Prisen er 100.000 kroner. Neste post på programmet blir Rådhusplassen, men det blir trolig mye dyrere.

Publisert 25.05.2011 kl 13:52 Oppdatert 25.05.2011 kl 13:52

Tips en venn på e-post:Selve minnesmerket har fått nytt lys å bade i. I tillegg er det satt opp flunkende nye lysstolper langs gangveiene.

Når mørket har senket seg, bader Minneparken i et nytt og bedre lys.

– Det var på tide vi fikk en ny type belysning. Det som var der tidligere, var veldig gammelt, sier kommunegartner Finn Resch.

Han forteller at herligheten har kostet 100.000 kroner.

– Vi ønsker å gjøre det samme i Rådhusparken, men det blir nok flere ganger så dyrere. Vi har jo ikke all verdens penger til rådighet, så vi må være forsik-tige med hva vi bruker dem på, sier Finn Resch.

Porsgrunn kommune er i ferd med å utarbeide en fullstendig lysplan for sentrum. De to hovedparkene står øverst på lista.

– Vi skal bruke lys som et bevisst virkemiddel, sa landskapsarkitekt Siv Wiersdalen da PD omtalte de lysende planene i en artikkel på selveste julaften.

I Rådhusparken er det allerede satt opp en testlampe. Kommunen håper den skal få følge av flere, slik at de gamle lampene med runde kupler kan byttes ut.

I 2009 fikk kommunen en pris for sin satsing på sentrumsutvikling, det såkalte hederstegnet fra Statsbygg. Prisen bestod av et lysseminar. Statsbygg ønsket her å stimulere Porsgrunn kommune til å satse videre på bruk av lys i det offentlige rom.

På forsiden nå


...

Fyller sletta med grom-biler

Amerikanske biler er temaet under årets Herredag. Den går av stabelen 16. august, og det forventes mange biler og mange mennesker på fotballsletta.

...

Behandler cirka 30 dyr daglig

Dyreklinikken på Vestsida merker ikke stort til at det er sommer. De har nok dyr å behandle jevnt og trutt gjennom hele året.

...

Festival med lidenskap for mat og vin

Det er mye lidenskap å oppleve på den 25. sjømat- og fiskefestivalen i Langesund som startet fredag. Dominerende på festivalen er lidenskapen for sjø og sjømat og fisk og vin. Og fellesskapet, da.

Langesund Sjømat- & Fiskefestival 2014

Alle bilder: Vivi Sævik

Nye bilder legges inn i løpet av helgen.

Bildeserie fra Langesund Sjømat- & Fiskefestival 2014