Minneparken i Porsgrunn har fått en ny og mer moderne belysning. Foto: Per Arne Rennestraum

Minneparken i helt nytt lys

Minneparken har fått ny og moderne belysning. Prisen er 100.000 kroner. Neste post på programmet blir Rådhusplassen, men det blir trolig mye dyrere.
Publisert 25.05.2011 kl 13:52 Oppdatert 25.05.2011 kl 13:52

Tips en venn på e-post:Selve minnesmerket har fått nytt lys å bade i. I tillegg er det satt opp flunkende nye lysstolper langs gangveiene.

Når mørket har senket seg, bader Minneparken i et nytt og bedre lys.

– Det var på tide vi fikk en ny type belysning. Det som var der tidligere, var veldig gammelt, sier kommunegartner Finn Resch.

Han forteller at herligheten har kostet 100.000 kroner.

– Vi ønsker å gjøre det samme i Rådhusparken, men det blir nok flere ganger så dyrere. Vi har jo ikke all verdens penger til rådighet, så vi må være forsik-tige med hva vi bruker dem på, sier Finn Resch.

Porsgrunn kommune er i ferd med å utarbeide en fullstendig lysplan for sentrum. De to hovedparkene står øverst på lista.

– Vi skal bruke lys som et bevisst virkemiddel, sa landskapsarkitekt Siv Wiersdalen da PD omtalte de lysende planene i en artikkel på selveste julaften.

I Rådhusparken er det allerede satt opp en testlampe. Kommunen håper den skal få følge av flere, slik at de gamle lampene med runde kupler kan byttes ut.

I 2009 fikk kommunen en pris for sin satsing på sentrumsutvikling, det såkalte hederstegnet fra Statsbygg. Prisen bestod av et lysseminar. Statsbygg ønsket her å stimulere Porsgrunn kommune til å satse videre på bruk av lys i det offentlige rom.

På forsiden nå


Huseiernes Landsforbund er kritisk

– Grunn til uro for huseierne

– Det er uhørt å skulle legge gift og dritt fra hele Skandinavia så nær der folk bor i Brevik, sier Dag Refling i Huseiernes Landsforbund.

– Ministeren må på banen

Robin Kåss (Ap) mener det er mulig å få på plass nye trafikklys i Herøya-krysset før høsten. Nå legges saken fram på Stortinget.

Vegvesenet fraråder vestvendt bru på grunn av farlige fjellforhold

Politikere ser på vestvendt Grenlandsbru

Det er politikere i både Bamble og Porsgrunn som vil kjempe for at den nye Grenlandsbrua som skal bygges, skal ligge vestvendt over Frierfjorden til Høgenhei.

Lei av at unge diskrimineres

Ungdomsgruppa Press forteller at ungdom stadig blir diskriminert av voksne. Nå vil de samle så mange unge som mulig i rådhuset for å gjøre noe med det.