...
Idylliske Sildevika. Foto: Arkivfoto

Vil verne fiskebruket i Sildevika

Miljøverndepartementet har lagt fram forslag til høring om å verne fiskebruket i Sildevika.

Publisert 07.03.2013 kl 16:51 Oppdatert 07.03.2013 kl 16:51

Tips en venn på e-post:Sildevika inngår i en landsverneplan for bygg og anlegg på statlige eiendommer som forvaltes av departementet.

Planen er nå ute til høring, og fristen for innspill er satt til 12. april.

I tillegg til Sildevika er det også foreslått å verne et fiskerhjem på Stangnes i Kragerø, samt vakt- og utkikkshus for los- og tollstasjonen i Portør i Kragerø.

Berikelse

– Det at tre bygg nå finnes i forslaget til landsverneplan er en berikelse for Telemark og vil bidra til å øke interessen og opplevelsen av kystkultur i fylket vårt, mener Synnøve Mæland, rådgiver hos Fylkesmannen.

Hun sier et vern av Sildevika ikke vil få store konsekvenser for bruken som er på eiendommen i dag.

Kystledhytte

– I dag leies eiendommen ut til Telemark Turistforening, og brukes som turist- og kystledhytte. Den bruken vil fortsette, sier Mæland.

Hun sier det bare ved bygningsmessige endringer vernet vil merkes.

– Da må det søkes særskilt om tillatelse, sier Mæland.

Begrunnelsen

I sin begrunnelse for ønske av vern av Sildevika og og Stangnes i Kragerø, skriver Miljøverndepartementet følgende:

«Flere av bygningene ligger på eiendommer i pressområder hvor sikring av allmennhetens interesser og tilgang til friluftsliv i strandsona var noe av årsaken til at de ble kjøpt. Siden de i stor grad er slik de opprinnelig var, har disse eiendommene ofte både kulturhistorisk interesse og stor verdi som kulturminner. Sildevika og Stangnes er gode eksempler på dette. Det finnes antagelig ingen andre intakte fiskebruk bevart i ytre Oslofjord».

På forsiden nå


...

– Hvor er du, Robin?

Familie og venner har startet sin egen leteaksjon etter Robin Olsen Haugen (23). Dette gjør de parallelt med politiets etterforskning for å holde trykket oppe, etter at mediefokuset avtok.

...

Sterke, engasjerte stemmer på Heistad

Porsgrunn Arbeiderpartis 1. kandidat til kommunevalget i 2015, Robin Kåss, møtte de sterke, engasjerte stemmene på Heistad da Heistad Arbeiderlag hadde invitert til innspill til valgprogrammet onsdag kveld.

...

Leif Bryn gir seg i politikken

Leif Bryn gir seg i politikken etter denne valgperioden for å være mer blomsterhandler. Men han melder seg ikke ut av By og Nærmiljøpartiet.

...

Aktor bladde opp ni nye vitner

Til sammen 15 av de 31 vitnene som har forklart seg i rettssaken rundt Linn Madelen Bråthens død, har hørt rop og krangling den aktuelle natta.