...
Båtturen med tre passasjerer startet her ved Wrightegaarden. Etter hvert slo politiet til. Foto: Vivi Sævik

9000 i bot for båtfyll

En 26-åring er dømt til betinget fengsel og 9000 kroner i bot for å ha kjørt båt med minst 1,77 i promille fra havna ved Wrightegaarden til Heistad.

Publisert 07.03.2013 kl 18:51 Oppdatert 07.03.2013 kl 18:51

Tips en venn på e-post:Båtturen fant sted om natt 25. juli i fjor, i en båt med 100 hk motor. Det er skjerpende at mannen hadde tre passasjerer med i båten.

Tingretten mener 1,77 i promille er høyt, men rettspraksis er at man slipper å sone dersom man har under to i promille i saker med båtfyll. Derfor er det reagert med betinget dom.

Retten mener mannens adgang til å kjøre båt må sperres i to år. Det vises til høy promille og at båtturen var relativt lang.

– Vi var ute en halvtimes tid, har 26-åringen forklart.

Det vil i framtida være klokt av 26-åringen å holde seg unna kjøretøyer både til lands og til vanns når han drikker. I mars i fjor ble han dømt for fyllekjøring med bil. Da ble han fradømt retten til å kjøre bil i to år.

Nå mister han retten til å føre såkalt båtførerbevispliktig fritidsbåt i to år. 26-åringen tilsto uforbeholdent i rettsmøtet.

På forsiden nå


...

Tar med familien til By og Nær

Tidligere Frp-gruppeleder Kjell Grant Teigen er oppført på kumulert 2. plass på valglista til By og Nærmiljøpartiet.

...

Mister nok et talent til Odd

For ett år siden mistet Pors lovende spillere som Sebastian Fredriksen, Mats Romsdalen og Gaute Hansen til Odd. Nå velger Håvard Halvorsen (16) å gå den samme veien.

...

– Vår russerevy blir den beste!

Russerevysjefene Jenny og Marlin skal sørge for at russerevyen «Helt Tulleruss» blir en hit.

...

Nå er dammen sikret

Skrekkscenariet var at demningen skulle bryte sammen og vann fosse inn i Vabakkentunnelen. Nå er Klyvedammen sikret for tre millioner kroner.