...
Båtturen med tre passasjerer startet her ved Wrightegaarden. Etter hvert slo politiet til. Foto: Vivi Sævik

9000 i bot for båtfyll

En 26-åring er dømt til betinget fengsel og 9000 kroner i bot for å ha kjørt båt med minst 1,77 i promille fra havna ved Wrightegaarden til Heistad.

Publisert 07.03.2013 kl 18:51 Oppdatert 07.03.2013 kl 18:51

Tips en venn på e-post:Båtturen fant sted om natt 25. juli i fjor, i en båt med 100 hk motor. Det er skjerpende at mannen hadde tre passasjerer med i båten.

Tingretten mener 1,77 i promille er høyt, men rettspraksis er at man slipper å sone dersom man har under to i promille i saker med båtfyll. Derfor er det reagert med betinget dom.

Retten mener mannens adgang til å kjøre båt må sperres i to år. Det vises til høy promille og at båtturen var relativt lang.

– Vi var ute en halvtimes tid, har 26-åringen forklart.

Det vil i framtida være klokt av 26-åringen å holde seg unna kjøretøyer både til lands og til vanns når han drikker. I mars i fjor ble han dømt for fyllekjøring med bil. Da ble han fradømt retten til å kjøre bil i to år.

Nå mister han retten til å føre såkalt båtførerbevispliktig fritidsbåt i to år. 26-åringen tilsto uforbeholdent i rettsmøtet.

På forsiden nå


...

Ferdig som Urædd-trener

Urædd er enige med trenerne Vetle Odden og Knut Nilsen om å skille lag etter en tung sesong, som ender med nedrykk til 4. divisjon.

...

Anmelder etter skadeskyting

Viltnemnda i Bamble reagerer og ber om anmeldelse etter at de fant en død hjort. Dyret skal være skadeskutt av et jaktlag i nabokommunen 5. oktober.

...

Enighet om én ungdomsskole

Et blytungt utvalg kommunetopper er enige om at én ungdomsskole er løsningen i Bamble.

...

Ser behovet for kirke på Heistad

Kirkesjef Johannes Sørhaug ser at det kan være et behov for å gjøre Heistad bedehus om til en kirke, etter at bedehuset ikke ser seg i stand til å stille styre eller forstanderskap.