...
Båtturen med tre passasjerer startet her ved Wrightegaarden. Etter hvert slo politiet til. Foto: Vivi Sævik

9000 i bot for båtfyll

En 26-åring er dømt til betinget fengsel og 9000 kroner i bot for å ha kjørt båt med minst 1,77 i promille fra havna ved Wrightegaarden til Heistad.

Publisert 07.03.2013 kl 18:51 Oppdatert 07.03.2013 kl 18:51

Tips en venn på e-post:Båtturen fant sted om natt 25. juli i fjor, i en båt med 100 hk motor. Det er skjerpende at mannen hadde tre passasjerer med i båten.

Tingretten mener 1,77 i promille er høyt, men rettspraksis er at man slipper å sone dersom man har under to i promille i saker med båtfyll. Derfor er det reagert med betinget dom.

Retten mener mannens adgang til å kjøre båt må sperres i to år. Det vises til høy promille og at båtturen var relativt lang.

– Vi var ute en halvtimes tid, har 26-åringen forklart.

Det vil i framtida være klokt av 26-åringen å holde seg unna kjøretøyer både til lands og til vanns når han drikker. I mars i fjor ble han dømt for fyllekjøring med bil. Da ble han fradømt retten til å kjøre bil i to år.

Nå mister han retten til å føre såkalt båtførerbevispliktig fritidsbåt i to år. 26-åringen tilsto uforbeholdent i rettsmøtet.

På forsiden nå


...

– Vi blir framstilt som bråkmakere

Sjømannsforeningen mener Telemark Museum forsøker å framstille dem som en samling bråkmakere, og de vil ha seg frabedt usannheter.

...

– Beyer, hør på vårt forslag

Folkeaksjonen for alternativ Bypakke Grenland mener ordfører Øystein Beyer må lese seg opp på deres forslag, før de tillegges meninger om ringvei.

...

Styrelederen freder trenerne

Selv om det skulle ende med nedrykk, er det uaktuelt å avskjedige Brede Halvorsen og Truls Wallestad som trenere i Pors. Det sier styreleder Kjell Inge Davik.

...

– Jeg er redd for giftlagringen

– Jeg er redd. Jeg er redd for disse planene om giftlagring. Dette som Norcem og NOAH planlegger er så stort at vi beboere i Brevik ikke klarer å ta det innover oss.