...
Båtturen med tre passasjerer startet her ved Wrightegaarden. Etter hvert slo politiet til. Foto: Vivi Sævik

9000 i bot for båtfyll

En 26-åring er dømt til betinget fengsel og 9000 kroner i bot for å ha kjørt båt med minst 1,77 i promille fra havna ved Wrightegaarden til Heistad.

Publisert 07.03.2013 kl 18:51 Oppdatert 07.03.2013 kl 18:51

Tips en venn på e-post:Båtturen fant sted om natt 25. juli i fjor, i en båt med 100 hk motor. Det er skjerpende at mannen hadde tre passasjerer med i båten.

Tingretten mener 1,77 i promille er høyt, men rettspraksis er at man slipper å sone dersom man har under to i promille i saker med båtfyll. Derfor er det reagert med betinget dom.

Retten mener mannens adgang til å kjøre båt må sperres i to år. Det vises til høy promille og at båtturen var relativt lang.

– Vi var ute en halvtimes tid, har 26-åringen forklart.

Det vil i framtida være klokt av 26-åringen å holde seg unna kjøretøyer både til lands og til vanns når han drikker. I mars i fjor ble han dømt for fyllekjøring med bil. Da ble han fradømt retten til å kjøre bil i to år.

Nå mister han retten til å føre såkalt båtførerbevispliktig fritidsbåt i to år. 26-åringen tilsto uforbeholdent i rettsmøtet.

På forsiden nå


...

Kronprinsen

Lørdagsportrettet:

Her er 37-åringen som har satt seg som mål å stanse høyrebølgen og arve Ap-tronen etter Porsgrunns populære ordfører Øystein Beyer. Robin Kåss vil utjevne forskjellene på folk og gjøre Porsgrunn mer sosialdemokratisk.

...

Ber sistemann skru av lyset

Krangefanten (Se opp for ironi):

Tidligere denne uka tok snekker og trubadur Gunnar West Sørlie med PD ut på bøljan blå for å fortelle at han har meldt seg ut av Porsgrunn Frp.

...

– Ap-forslag vil skade Porsgrunn

Espen Storvand (H) ber politikerkolleger i Ap være på vakt for å hindre at partiets egne på Stortinget driver storby-politikk som er skadelig for Porsgrunn.

...

Kompromiss skal løse striden

Sjømannsforeningen må gi avkall på rettigheter i DuVerden-bygget. Skipsmodeller og malerier blir trolig flyttet ut fra lokaler foreningen har brukt som sine egne.