...
Båtturen med tre passasjerer startet her ved Wrightegaarden. Etter hvert slo politiet til. Foto: Vivi Sævik

9000 i bot for båtfyll

En 26-åring er dømt til betinget fengsel og 9000 kroner i bot for å ha kjørt båt med minst 1,77 i promille fra havna ved Wrightegaarden til Heistad.

Publisert 07.03.2013 kl 18:51 Oppdatert 07.03.2013 kl 18:51

Tips en venn på e-post:Båtturen fant sted om natt 25. juli i fjor, i en båt med 100 hk motor. Det er skjerpende at mannen hadde tre passasjerer med i båten.

Tingretten mener 1,77 i promille er høyt, men rettspraksis er at man slipper å sone dersom man har under to i promille i saker med båtfyll. Derfor er det reagert med betinget dom.

Retten mener mannens adgang til å kjøre båt må sperres i to år. Det vises til høy promille og at båtturen var relativt lang.

– Vi var ute en halvtimes tid, har 26-åringen forklart.

Det vil i framtida være klokt av 26-åringen å holde seg unna kjøretøyer både til lands og til vanns når han drikker. I mars i fjor ble han dømt for fyllekjøring med bil. Da ble han fradømt retten til å kjøre bil i to år.

Nå mister han retten til å føre såkalt båtførerbevispliktig fritidsbåt i to år. 26-åringen tilsto uforbeholdent i rettsmøtet.

På forsiden nå


...

Tøff jakt etter lærlingplasser

Unge uten lærlingplass har denne uka fått mulighet til å vise seg fram i arbeidslivet.

...

Wrightegaarden må ha støtte

Til tross for rekordsommer og godt besøk, klarer ikke Wrightegaarden å drive med overskudd i år heller. Nå ber de politikerne og andre om hjelp for å få Wrightegaarden opp og stå.

...

– God miks av design og verdier

– Sara Fosstvedt er en ildsjel man ikke kan overse. Hun selger ikke bare et produkt. Hun selger en pakkeløsning.

...

På jobb for Fylkesmannen

Som et prøveprosjekt har driverne av Langøya hovedgård fått med seg elever fra ungdomsskolen i Bamble for å sørge for at forvaltningsplanen for Langøya blir oppfylt.