...
Båtturen med tre passasjerer startet her ved Wrightegaarden. Etter hvert slo politiet til. Foto: Vivi Sævik

9000 i bot for båtfyll

En 26-åring er dømt til betinget fengsel og 9000 kroner i bot for å ha kjørt båt med minst 1,77 i promille fra havna ved Wrightegaarden til Heistad.

Publisert 07.03.2013 kl 18:51 Oppdatert 07.03.2013 kl 18:51

Tips en venn på e-post:Båtturen fant sted om natt 25. juli i fjor, i en båt med 100 hk motor. Det er skjerpende at mannen hadde tre passasjerer med i båten.

Tingretten mener 1,77 i promille er høyt, men rettspraksis er at man slipper å sone dersom man har under to i promille i saker med båtfyll. Derfor er det reagert med betinget dom.

Retten mener mannens adgang til å kjøre båt må sperres i to år. Det vises til høy promille og at båtturen var relativt lang.

– Vi var ute en halvtimes tid, har 26-åringen forklart.

Det vil i framtida være klokt av 26-åringen å holde seg unna kjøretøyer både til lands og til vanns når han drikker. I mars i fjor ble han dømt for fyllekjøring med bil. Da ble han fradømt retten til å kjøre bil i to år.

Nå mister han retten til å føre såkalt båtførerbevispliktig fritidsbåt i to år. 26-åringen tilsto uforbeholdent i rettsmøtet.

På forsiden nå


...

Carina dukket opp sammen med Morten Abel

De 650 publikummerne som var på konserten med Morten Abel på Wrightegaarden torsdag, fikk en ekstra hyggelig opplevelse da Carina Osnes Olsen fra Langesund dukket opp på scenen.

Langesund Sjømat- & Fiskefestival 2014

Alle bilder: Vivi Sævik

Nye bilder legges inn i løpet av helgen.

Bildeserie fra Langesund Sjømat- & Fiskefestival 2014

Motorsykkelvelt på Riis

En kvinnelig motorsyklist skal ha veltet på E 18 på Riis-sletta i Bamble. Ifølge opreasjonsleder Jan Olaf Jansen ved Telemark politidistrikt går de foreløpige meldingene ut på at det skal ha gått etter forholdene bra.

...

Gir seg etter 36 år i politikken

En æra er over i Bamble-politikken. Senterparti-nestor Andreas Kjær har gitt beskjed om at han ikke er aktuell for lista til kommunevalget neste år.