Båtturen med tre passasjerer startet her ved Wrightegaarden. Etter hvert slo politiet til. Foto: Vivi Sævik

9000 i bot for båtfyll

En 26-åring er dømt til betinget fengsel og 9000 kroner i bot for å ha kjørt båt med minst 1,77 i promille fra havna ved Wrightegaarden til Heistad.
Publisert 07.03.2013 kl 18:51 Oppdatert 07.03.2013 kl 18:51

Tips en venn på e-post:Båtturen fant sted om natt 25. juli i fjor, i en båt med 100 hk motor. Det er skjerpende at mannen hadde tre passasjerer med i båten.

Tingretten mener 1,77 i promille er høyt, men rettspraksis er at man slipper å sone dersom man har under to i promille i saker med båtfyll. Derfor er det reagert med betinget dom.

Retten mener mannens adgang til å kjøre båt må sperres i to år. Det vises til høy promille og at båtturen var relativt lang.

– Vi var ute en halvtimes tid, har 26-åringen forklart.

Det vil i framtida være klokt av 26-åringen å holde seg unna kjøretøyer både til lands og til vanns når han drikker. I mars i fjor ble han dømt for fyllekjøring med bil. Da ble han fradømt retten til å kjøre bil i to år.

Nå mister han retten til å føre såkalt båtførerbevispliktig fritidsbåt i to år. 26-åringen tilsto uforbeholdent i rettsmøtet.

På forsiden nå


...

Stephen rocker videre

Det er ikke ofte han er i Brevik, men torsdag fikk han kjøttkaker og koldtbord hjemme hos mor.

...

Eiendomssjef ikke stolt etter konflikten med Veidekke

Beklaget sprekk på Heistad-skole

Lang tids konflikt og seks ukers rettssak mot Veidekke har endt med at budsjettet på nye Heistadskolene sprakk med 10 millioner kroner.

...

Næringsminister Monica Mæland åpnet pilotfabrikker

Markerte et grønt skifte

Mange av utfordringene for å nå klimamålene ligger i industrien, mener næringsminister Monica Mæland. Torsdag åpnet hun tre nye pilotfabrikker på Yara Teknologisenter.

...

Storebror tapte veddemålet

Pors Håndball-Pors Fotball 32-34 (29-29). Christoffer Riis nektet å tape veddemålet med storebror Tom Erik, og sørget omtrent på egenhånd for at fotballguttene til Pors tok revansje mot håndballjentene.