Båtturen med tre passasjerer startet her ved Wrightegaarden. Etter hvert slo politiet til. Foto: Vivi Sævik

9000 i bot for båtfyll

En 26-åring er dømt til betinget fengsel og 9000 kroner i bot for å ha kjørt båt med minst 1,77 i promille fra havna ved Wrightegaarden til Heistad.
Publisert 07.03.2013 kl 18:51 Oppdatert 07.03.2013 kl 18:51

Tips en venn på e-post:Båtturen fant sted om natt 25. juli i fjor, i en båt med 100 hk motor. Det er skjerpende at mannen hadde tre passasjerer med i båten.

Tingretten mener 1,77 i promille er høyt, men rettspraksis er at man slipper å sone dersom man har under to i promille i saker med båtfyll. Derfor er det reagert med betinget dom.

Retten mener mannens adgang til å kjøre båt må sperres i to år. Det vises til høy promille og at båtturen var relativt lang.

– Vi var ute en halvtimes tid, har 26-åringen forklart.

Det vil i framtida være klokt av 26-åringen å holde seg unna kjøretøyer både til lands og til vanns når han drikker. I mars i fjor ble han dømt for fyllekjøring med bil. Da ble han fradømt retten til å kjøre bil i to år.

Nå mister han retten til å føre såkalt båtførerbevispliktig fritidsbåt i to år. 26-åringen tilsto uforbeholdent i rettsmøtet.

På forsiden nå


Påvirker ikke valg av E18-trasé

Nye hovedveier uten rundkjøringer

Samferdselsdepartementet krever at nye hovedveier i Norge heretter skal bygges uten rundkjøringer. Dette skal være hovedregelen, med bare få unntak.

Kjørte med campingvogn i narkorus

Da en 35 år gammel porsgrunnsmann en februarmorgen i fjor kjørte bil med en uregistrert campingvogn på slep, ble han stanset av politiet. Blodprøven viste at han var påvirket av fire typer narkotika.

– Vi kan vippe Ap av pinnen

Nominasjonsmøtet i Porsgrunn Frp har gitt lokalpartiet ny giv, og de mener de har en god sjanse til å fjerne Ap fra makta.

Bjørn Naustdal: - Virker som et spennende prosjekt

Ny forsterkning til FK Grenland

Bjørn Naustdal er den tredje spilleren fra fjorårets Pors-stall som melder overgang til FK Grenland. Den ferske 4. divisjonsklubben ligner nå en klar overgangsvinner i lokalfotballen.