Gå til sidens hovedinnhold

– 30 publikummere er helt greit i disse tider

Det var ikke snakk om trengsel og lang kø da Ælvespeilet gjenåpnet i helga.

30 publikummere deltok på konserten med John Olav Hovde på lørdag. Konserten ble spilt i sal 2, med fastmonterte seter i amfi.

– 30 publikummere er helt greit i disse tider, kommenterer Erik Friesl, leder ved Ælvespeilet.

I tillegg til Hovde-konserten ble det også spilt forestillinger for barn og unge. 80 publikummere fikk med seg barneforestillingen «Star Wars (med å)». For denne forestillingen hadde kulturhuset satt grensa på 80 publikummere, som medførte at den ble utsolgt.

Friesl opplever det som naturlig at besøkstallene er lave nå. Han mener at det er flere ting som fører til lavt besøk nå.

– Folk er nok ikke helt klare ennå. Jeg har full forståelse for at det er mange som ennå ikke ønsker å gå inn i en sal, sier Friesl, som la merke til at alle som deltok i barneforestillingen «Star Wars (med å)» hadde munnbind på under hele forestillingen. Det til tross for at det ikke er påbudt mens man sitter i salen.

Det er umulig å si sikkert om resten av programmet blir som planlagt. Men Friesl håper på å spe på med noe mer innhold i månedene framover.

– Men vi sparer kruttet til sommeren, avslutter kulturhussjefen, som da satser på et veldig bra program med utendørskonserter.

Kommentarer til denne saken