– Vi håper veldig på å finne henne i live. Hun har aldri fløyet før. Jeg tror hun ble skremt da bildøra slo igjen. Jeg så henne bli mindre og mindre på himmelen, sa matfar Nathan Maung da PD laget sak om den savnede papegøyen en uke etter at den ble borte.

Mandag kom beskjeden om at Alex var funnet. Folk fra parkavdelingen i Bamble kommune var i skogen ved den Nordre Synken på Grasmyr da de fant fuglen liggende på skogbunnen.

– Fuglen er dessverre død. Det kan virke som den har vært det en stund også, forteller kommunegartner Unni Lyngmyr.

De som fant papegøyen tar den med seg til Eik.

– Det kan jo hende eierne ønsker å gjøre noe med den, sier Lyngmyr.

Matfar Nathan og familien har et meget spesielt forhold til sine fugler. Det var en sørgelig historie de fortalte for tre uker siden. Familien på fire skulle på en liten reise lørdag 1. oktober, og holdt på å pakke bilen da Alex tuslet ut på gårdsplassen. De var vant til at Alex ble med ut, men at hun snudde og gikk inn i huset igjen. Denne dagen var det imidlertid ruskevær, og før familien fikk reagert smalt døren igjen, og Alex fløy skremt av gårde. Nathan og familien lette over hele Langesundshalvøya, men fant henne ikke. Matfar overnattet sågar utendørs for å være klar dersom hun skulle dukke opp. Mandag fikk han beskjeden om at fuglen er funnet død.

– Det er veldig trist. Det er flott at Alex er funnet, men veldig trist at hun er død. Vi vil gjerne hente henne, sa Nathan til PD mandag ettermiddag.