(iFinnmark) Det var under en hyttetur i helga at Sandra Bakke (16) fant fram potetgull på familiens hytte i Nuvsvåg. Hun hadde tygget seg godt ned i Sørlandschips-posen med pinnekjøttsmak, og skulle brått få seg en overraskelse.

– Jeg tok bare noen flak, og kjente at jeg tygget på noe hardt, forteller 16-åringen.

– Jeg tok den ut og tenkte: «Hva er dette for noe?». Jeg ble skeptisk da jeg så den: «Skal jeg spise videre eller ikke?», fortsetter hun.

Uklart hva det er

Hun studerte gjenstanden nærmere og fikk en idé om hva det kunne være for noe.

– Jeg så på den og tenkte at det var tann, for den var ganske hard. Min far så på den, også han mente at det var en tann, sier hun.

I ettertid tenker de at det enten er en tann eller en hard plastbit som har kommet opp i potetgullposen under produksjonen.

LES OGSÅ: Nå er det kroken på døra for denne restauranten

Skal ikke skje

Bakke har aldri i sitt liv opplevd å finne uønskede gjenstander i maten før. Restene av potetgullet gikk rett i søpla.

– Jeg er i sjokk etter det jeg fant i det nye potetgullet til Sørlandschips. Finner jeg dette flere gang, vil jeg ikke kjøpe det mer, sier altajenta.

Fabrikksjefen ved Sørlandschips, Kjartan Rønvik påpeker at de gjør flere ting på fabrikken for å hindre at slik skjer.

– Vi har flere mekanismer på plass fra poteter kommer inn til fabrikken til chipsen forlater fabrikken for å unngå fremmedlegemer i produktene våre. Som for eksempel solide bånd, vannbad, rullebånd med mellomrom, optisk sortering før og etter frityr, og metalldetektor, sier Rønvik.

Kommunikasjonssjef Sofie Oraug-Rygh kan fortelle at de er i kontakt med den uheldige 16-åringen for å komme til bunns i saken. Hun understreker at de har en nulltoleranse for dette, og at de beklager at hun fikk noe annet i posen enn det som var angitt.

Her gikk det ikke helt som Hvaltorvet ønsket