Gå til sidens hovedinnhold

Altfor seint fra regjeringen

Hvorfor i alle dager kom ikke regjeringens beskjed om å stenge ned Norge noen dager før, slik at alle involverte kunne vært litt mer forberedt?

Når landets utesteder får beskjed om å stanse alkoholserveringen med en dags varsel, setter regjeringen hele bransjen i en håpløs situasjon. Dette burde det vært varslet om på et langt tidligere tidspunkt. Så mye har ikke endret seg i løpet av helga.

I tillegg burde søndagens pressekonferanse også inneholdt regjeringens finansieringsplan for utestedenes nedstenging. Ansatte skal ha lønn, og hvem skal betale fram til de eventuelt blir permittert.

Vi mener som vi tidligere har skrevet på denne plass, at de som stenger, må betale. Det vil si at regjeringen må sørge for fullverdige kompensasjonsordninger når næringsdrivende blir fratatt inntektsgrunnlaget.

I tillegg var forslaget om begrenset åpning av landets kjøpesenter nokså uklart. Hva betyr det i praksis?

Vi syns også synd på landets studenter. Flere hundre tusen ungdommer var i helga på vei tilbake til sine studiesteder. Mange hadde kjøpt dyre flybilletter, og mange var allerede på plass i studentboligen da beskjed om stengte høgskoler og universiteter kom søndag kveld.

Dette var rett og slett respektløst overfor en gruppe som har ofret og bidratt svært mye i dugnaden siden 12. mars i fjor. Vi forventer at Erna & Co slutter å handle på impuls!


Kommentarer til denne saken