De eldste på sykehjemmene skal vaksineres først. Imens har befolkningen hatt juleinnspurt med munnbind, og de aller fleste framstår disiplinerte i forhold til råd og påbud for å beskytte mot smitte.

Til tross for smittesituasjonen, og frykt for mer økning etter samlinger i jula, gjennomfører vi en imponerende massemønstring. Vi har klappet for yrkesgrupper i førstelinja, men alle fortjener applaus nå mot slutten av kriseåret. For mange røyner det på, og konsekvensene vet vi ikke. Et samlet bilde vil komme fram etterhvert, gjennom store evalueringer, og ettervirkninger ned på personnivå.

Historien i dagens PD om Pia, ektemannen Elliot og sønnen Sebastian på sju måneder som ikke kan reise fra England hjem til Hovet til jul, er dessverre ikke unik. Mange er rammet, noen er smittet og isolert, mange er i karantene og kan ikke feire jul med familien som planlagt. Restriksjoner mot samlinger rammer ensomme som pleier å oppsøke fellesarrangementer i regi av frivillige på julaften. For noen kan årets jul bli den verste noensinne. Likevel er massemønstring og samhold et norsk kapittel vi kan være stolte av.