Gå til sidens hovedinnhold

Menn med finlandshette gikk til angrep på bil med slegge og balltre

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet har alt tilgjengelig mannskap ute på leting etter gjerningspersonene.

Politiet i Vestfold jakter nå etter to personer som iført finlandshetter skal ha knust en bils ruter med slegge og balltre. Hendelsen skal ha skjedd ved Holtebygda i Lågendalen søndag morgen. I luftlinje er dette cirka 1,5 mil fra Oklungen.

Den første meldingen politiet kom med om hendelsen ble publisert på twitter klokken 08.04 søndag.

Bilen mennene skal ha kjørt var en blå Volkswagen Touareg, trolig polskregistrert. Det skal også ha vært en henger på bilen.

Politiet lette søndag morgen etter både bilen og gjerningspersonene og den siste observasjonen skal ha vært på rv. 306 i retning Andebu.

SISTE: Klokken 10.17 melder politiet at bilen med tilhenger er funnet, men at de fremdeles leter etter gjerningsmennene.

Politiet opplyser at det sannsynligvis er snakk om to menn og at de muligens er iført finlandshetter.

– Menn med finlandhette gikk løs på bilen

Operasjonsleder Øystein Eikedalen hos politiet i Vestfold forteller at en mann som hadde vært på jakt i Siljan, fant bilen sin innesperret av hogde trær da han kom tilbake til Holtebygda i Hvarnes søndag morgen.

– Han ringte til oss og fortalte hva som hadde skjedd. Forut for det hadde han da kontaktet sin far. Faren møtte på den aktuelle bilen ved Hvarnes og fulgte etter trehuggerne, sier Eikedalen.

Bilen han fulgte etter skal ha stoppet og to personer med finlandshetter skal ha kommet ut.

– Mannen som hadde fulgt etter dem ble naturlignok litt stresset og forsøkte å rygge. Da endte han i grøfta. Mennene med finlandshette gikk da løs på bilen hans, knuste sideruta og forsøkte å knuse frontruta før de fortsatte videre, sier Eikedalen.

Gjerningspersonene skal ha brukt slegge og balltre.

Leter i stort område

Politiet har alt tilgjengelig mannskap ute på leting etter de to personene søndag morgen og det er satt opp veisperringer.

– Vi har et håp om å finne dem og vi leter nå i indre Vestfold, sier Eikedalen.

Av hensyn til etterforskningen ønsker han ikke å presisere nærmere hvor de leter. 

Avisas reporter på stedet forteller like etter klokken 10.30 at Holtebygdveien er sperret med politisperringer og at politiet ønsker minst mulig unødvendig trafikk på den veien nå.

– Vi kommer til å undersøke om det kan ha vært gjort for eksempel innbrudd i området som kan knyttes opp mot denne saken, men foreløpig har vi ingen meldinger som omhandler det, sier Eikedalen.

Operasjonsleder Eikedalen forteller også at mannen som fikk bilen ramponert kom ikke selv fysisk til skade og blir tatt hånd om av familie og venner.

Saken oppdateres.

Les også: (+)

Les også:

Kommentarer til denne saken