Gå til sidens hovedinnhold

Ann-Kathrin: – Vi håper utstillingen kan overraske

– Tatoveringer og porselen har sterke koplinger. På mange måter er det vevd sammen, og det er det vi ønsker å vise fram, sier Ann-Kathrin Samuelsen.

Til utstillingen «Porsgrund Tattoo» har Samuelsen og Porselensmuseet på Vestsida gjort noe nytt. I sommerukene, i den nye delen innerst i lokalene, står et knippe personer på display. Ikke bokstavelig, men i form av bilder og tekst, som forteller noe om deres forkjærlighet for tatoveringer eller byens porselenshistorie – eller begge deler.

– Sjømennene var de første som førte porselenet hit, og det samme kan sies om tatoveringene. Det var minner fra havnene de tok med seg hjem, sier Ann-Kathrin Samuelsen.

– Koplingene mellom de to er sterke, og mange. Det er mye av den samme estetikken, med anker, roser og liknende, men som omfattes veldig forskjellig fra en tallerken til en kropp, legger hun til.

Ideen stammer fra Samuelsens egen historie. Hun er oppvokst i blokkene på Vestsida, tilknyttet PP, hvor brorparten i familien og byen jobbet den gang.

– Utstillingen er ment å være overraskende, sier hun, og tilføyer:

– Og essensen er at den skal ha noe med Vestsida, porselen og PP å gjøre. Alt henger sammen. Med tatoveringer kommer du så nært en person som overhodet mulig, og det er disse historiene vi vil ha. Historiene til lokale folk eller personer med en forankring til PP, fra vår litt spesielle, rare hybridby.

Kommentarer til denne saken