For bare 20 dager siden var det 175 boliger som lå ute for salg på Finn.no. Det har økt jevnt og trutt siden den gangen, men bare siste døgnet økte antallet med 17 boliger. Det var 193 boliger for salg i Porsgrunn torsdag.

– Det har vært stor økning i antall boliger for salg i Porsgrunn den siste tida. Det har vært et stort tilsig inn, også opplever vi at de elleville budrundene uteblir, sier Olav Humlegård, daglig leder hos DNB Eiendom i Porsgrunn.

Så langt i november er det solgt 42 boliger i Porsgrunn. Av dem er det 21 eneboliger, 4 rekkehus, 16 leiligheter og 1 tomannsbolig. Snittprisen på disse boligene er 3.391.000 kroner.

– Det tok i snitt 24 dager å selge disse boligene. Det er isolert sett raskt, sett i forhold til resten av landet, sier Humlegård.

Så langt i november er det lagt ut 47 nye boliger for salg. Det er en god del av disse som allerede er solgt, mens resten er av det som lå ute i markedet før november. 121 av boligene som ligger ute for salg er brukte boliger, mens de resterende er nye boliger i større boligprosjekter. For de 42 boligene som er solgt i november, ble 62 prosent solgt under prisantydningen, mens resten oppnådde lik eller høyere pris.

– 121 brukte boliger er ikke et voldsomt antall, men som sagt så er det godt utvalg for kjøperne nå, sier Humlegård.