Åpenhet om korona-informasjon

MØTE: Rambekk ledet møtet med god info om barn og unge.

MØTE: Rambekk ledet møtet med god info om barn og unge.

Av

Ekstraordinære politiske møter på telefon og Skype om koronakrise er åpne for pressen i Porsgrunn. Det er i utgangspunktet en selvfølge at politiske møter i ordinære råd og utvalg er åpne for mediene, men i den ekstreme unntakstilstanden som gjelder er det lite som er selvfølgelig.

DEL

PD menerÅpenheten som blir praktisert nå er derfor bra og verdt å merke seg.

Vi har tidligere etterlyst flere fagfolk på banen, og ser en utvikling i riktig retning. Vi må få korrekt informasjon fra fagfolk i en krise som nå. Det betyr slett ikke at vi ikke har tillit til informasjon som gis fra kriseledelsen. Porsgrunn er fortsatt i en situasjon med lite koronasmitte, og ordfører og fagsjef beskriver god kontroll og gode systemer. Det betyr at noen har gjort en god jobb også før krisen oppsto.

Mandag samlet leder av utvalg for barn, unge og kultur, Anders Rambekk og kommunalsjef for oppvekst, Tollef Stensrud, sitt politiske utvalg for oppdatert informasjon, spørsmål og svar. På møtet deltok også rektor på Stridsklev skole, Anniken Flatlandsmo. Rektoren ga en presis og nøktern beskrivelse av hva som fungerer, og hva som er bekymring overfor elever og foresatte på hennes skole, forhåpentlig uten å legge bånd på seg fordi Skype-møtet var åpent for pressen.

I forrige uke sa tidligere NHO-sjef Nikolai Boye at vi nå ikke skal svartmale, men være ærlige og realistiske. Der leverte Flatlandsmo glimrende, og så påhviler det mediene å formidle ansvarlig.Artikkeltags