– Vi rev den helt ren. Bare betongskjelettet sto igjen, sier prosjektleder Per Harald Pedersen fra hovedentreprenøren Backe.

Bygget som i generasjoner huset om lag 300 elever og lærere hvert år, har det siste året fått et helt nytt preg når det nå er omgjort til det nye knutepunktet. Et senter som vil samle helsestasjon, familieteamet, BUP, voksenopplæringen, flyktningtjenesten, Frisk Bris, talenthuset for ungdom og «Tirsdagsfjæra» under ett og samme tak.

Mer åpent

Nye vinduer, takvinduer, et nytt tilbygg, luftige møterom, kontorlandskaper, amfi og klasserom får det 45 år gamle bygget til å framstå som mer luftig og moderne. Noen detaljer og særpreg er likevel tatt vare på. Ett av de gamle vinduene i andre etasje har fått nytt liv inne i hjertet av bygget, og et veggmaleri i det som tidligere var kantine har blitt bevart.

– Her inne hvor det tidligere var sløydrom kan man se spor etter det som en gang var, sier Pedersen og viser fram tegninger og malerier i taket i garderobene i første etasje.

Pedersen har lang erfaring fra byggebransjen, og sier det er noe spesielt med å ta del i rehabiliteringsprosjekter.

– Det er veldig allright å ta vare på noe som fint kan brukes igjen. Vi har beholdt tak, søyler og dekke, men måtte fjerne gulvet i kjelleren for å få på plass vannbåren varme. Samtidig har vi isolert og fått på plass nye vinduer etter dagens krav, sier han.

Tidligere enn planlagt

Prosjektleder i Bamble kommune, Rolf Dehli, er godt fornøyd med arbeidet entreprenøren har lagt ned, og er samtidig glad for å meddele at prosjektet nå går mot slutten, tre måneder før den opprinnelige planen. Pedersen peker på at samarbeidet med Bamble kommune har vært unikt, og mener det har vært en medvirkende årsak til at prosjektet blir ferdig tidligere enn først antatt.

– God planlegging, god framdrift, og tidlige avklaringer fra kommunen har vært viktige faktorer, sier han.

De to viste PD rundt inne i det nye knutepunktet, som skal bli et senter for livsmestring og inkludering. Prosjektet er estimert til å ende på 81,7 millioner kroner.

– Tanken her er å få det faglige samarbeidet under samme tak og på den måten bidra til økt samarbeid, sier Dehli.

Om få uker, 25. november, overtar kommunen bygget. De ulike virksomhetene vil flytte inn på nyåret.

– Når alle har fått flyttet inn, vil vi ha en åpningsseremoni, forteller han.

Bildeserie

Slik blir det nye senteret – se bildene