1 av 2 unge vil spare til egen pensjon

Direktør i Skagen Fondene, Pål Bergskaug, sier at nordmenn flest har god kunnskap om pensjon.

Direktør i Skagen Fondene, Pål Bergskaug, sier at nordmenn flest har god kunnskap om pensjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det stemmer ikke at nordmenn mangler kunnskap om pensjon og sparer for lite.

DEL
(Siste) iv>

Mer enn halvparten av alle nordmenn i aldersgruppen 18 til 35 år planlegger å begynne med privat pensjonssparing.

– Nordmenn er flinke til å planlegge sin pensjonsalder, og de blir stadig flinkere, sier Pål Bergskaug. Han er direktør for formuesforvaltning i Skagen Fondene.

Mer enn hver fjerde nordmann sparer allerede til egen pensjon utover det myndighetene og arbeidsgiver setter av for dem. Det viser en undersøkelse Sentio Research har utført for Skagen.

– Banker og forsikringsselskaper har de siste månedene skapt et bilde i media om at nordmenn mangler kunnskap om pensjon og sparer for lite. Det bildet er feil, hevder Bergskaug.

Siden i sommer har det blitt gjennomført månedlige undersøkelser om nordmenns spare- og pensjonskunnskaper. Bakgrunnen er regjeringens innføring av både aksjesparekonto og en ordning for individuell pensjonssparing denne høsten.

Undersøkelsene viser en kraftig økning i både kunnskap om og kjennskap til pensjonssparing blant nordmenn. I november svarer 68 prosent av de spurte at de kjenner til en eller begge av de nye spareløsningene. Resultatet i august var 54 prosent.

– Spesielt hyggelig er det å se at unge nordmenn planlegger å starte egen pensjonssparing utover det myndighetene og arbeidsgiver sparer for dem, sier Bergskaug.

I hele befolkningen er det 3 av 10 som svarer at de planlegger å begynne privat pensjonssparing. I aldersgruppen 18 til 35 år er det hele 54 prosent som sier at de vil begynne med privat pensjonssparing.

36 prosent av befolkningen oppgir at de ikke selv sparer til pensjon, og at de heller ikke kommer til å gjøre det.

På Sørlandet er interessen lavest, og 42 prosent av sørlendingene mener de greier seg uten. Spareviljen er høyest i Midt-Norge, og bare 30 prosent av befolkningen her ser seg fornøyd med eksisterende pensjonsordninger fra myndigheter og arbeidsgiver. (ANB)

Artikkeltags