Gå til sidens hovedinnhold

Bunnpris legges ned på Stathelle

Artikkelen er over 6 år gammel

Nesten 30 ansatte mister jobben når Bunnpris på Brotorvet legges ned 31. august.

Følg PD på Facebook

Alle de ansatte hos Bunnpris på Brotorvet har fått oppsigelse. Den er gyldig fra 1. juli. Butikken legges ned 31. august.

– Vi hadde møte med de ansatte 2. juni. Da fikk de beskjed om at det vil komme samtaler med alle sammen snarest, der nedleggelsen skulle være tema. Nå er vi i gang med disse sam-talene, og vi skal være ute av lokalene på Brotorvet 31. august, sier administrerende direktør Kjell Engløkk i eierselskapet I.K.Lykke AS til PD.

Mistet omsetning

PD fikk også en uttalelse fra butikksjefen på Brotorvet torsdag. I uttalelsen, som bærer preg av å komme fra eierne, står det at når det gjelder Brotorvet så har butikken mistet betydelig omsetning de siste årene.

– Driften av butikken har vist betydelig underskudd de siste årene. Her har utleier terminert leieavtalen, som det visstnok er funnet annen leietaker til, skriver de i uttalelsen.

Fulgte med

Det er bare svært kort tid siden ICA Brotorvet ble Bunnpris Brotorvet. At de allerede nå velger å legge ned forklarer de med at de kjøpte en samlet portefølje med ICA - Rimibutikker fra Coop, med over 40 butikker.

– Mange av butikkene har levert gode resultater, mens andre har hatt store utfordringer og levert underskudd. Vi har løpende vurdert prosjektene med negative resultater, og sett på muligheter til å snu utviklingen, står det i uttalelsen.

Handel & Kontor på saken

Harald Olsen og hans medarbeidere i Handel & Kontor Telemark er koblet inn etter oppsigelsene hos Bunnpris på Brotorvet.

Det er etter det PD har fått vite 27 ansatte hos Bunnpris på Stathelle som nå mister jobben. Ifølge Harald Olsen hos Handel & Kontor Telemark er de koblet på saken allerede, selv om det ikke er så veldig mye opplysninger han sitter med foreløpig.

– Vi har fått beskjed om at de ansatte har blitt sagt opp. Det skal være slutt for butikken fra 31. august. Det er langt på vei det vi vet så langt, sier han til PD.

Overlapper

Det er mange av de ansatte som er sagt opp som har lang fartstid i butikken. Det vil si at de har minst tre måneders oppsigelse, noe som er en måned lenger enn det er til dagen butikken stenger.

– Dette må vi se nærmere på, men dette er regulert og blir nok ivaretatt, sier Olsen.

Alle får det de skal

Administrerende direktør Kjell Engløkk sier til PD at det naturligvis er sånn at alle skal få det de har krav på.

– Det vil helt klart bety at mange får lønn etter at butikken er stengt. Men vi følger spillereglene i slike sammenhenger, slår direktøren bastant fast.

Nye ting er på gang

Brotorvets eiere er allerede i gang med å få på plass nye leietakere i lokalene Bunnpris holder til i nå.

– Vi har som oppgave å leie ut til butikkdrivere, og jobber kontinuerlig med det. Når noen leieforhold tar slutt, må vi jobbe for å få på plass nye. Hva som skjer når det gjelder disse lokalene er det for tidlig å si noe konkret om, men jeg kan bekrefte at vi jobber med saken, sier senterleder Bjørn Gunnar Standal Darre.

Samme bransje

Det surrer mye rykter i forhold til hvem det er som skal inn i lokalene der Bunnpris holder til i dag. Også lokale kjøpmenn, som driver i dagligvarebransjen nevnes i den sammenhengen, men så langt har det ikke lyktes PD å få bekreftelser fra noen.

Det eneste vi har fått brakt på det rene, er at en aktør i samme bransjen bekrefter at de er i forhandlinger med de nye Brotorvet-eierne om å leie lokalene.

– Det er imidlertid for tidlig å si om vi kommer til enighet ennå, sier en talsmann for kjeden kjøpmannen representerer.

Må være ute

Også administrerende direktør Kjell Engløkk i Bunnpris-kjeden sier til PD at han vet det er ting på gang med ny aktør i samme bransjen.

– Det var befaring i lokalene kort tid etter at jeg var på besøk med den dårlige nyheten til de ansatte 2. juli. Så noe er nok på gang, sier Engløkk.

Han legger til at deres leieavtale nå er terminert, altså sagt opp. Datoen for når de må være ute av butikklokalene, ferdig ryddet og klart til neste leietaker, er 31. august. Om det kommer nye inn umiddelbart er det vanskelig å si noe om ennå.

Kommentarer til denne saken