Gå til sidens hovedinnhold

Året det var så brått

Ordføreren i Porsgrunn har starta 2021 med å terge opposisjonen. Det burde han ikke gjort, for de er terget i massevis fra før, og også ordføreren er best tjent med samarbeid, ikke mer splittelse ved inngangen til et nytt år som blir en ny kjempeanstrengelse for alle.

PD mener

Mandag, da hverdagen startet opp etter jul, innkalte Robin Kåss til pressekonferanse sammen med rådmannen for å kunngjøre nye lokale koronarestriksjoner, på fullmakt fra bystyret. Han sendte melding til opposisjonsleder Anne Karin Alseth Hansen (H) om innstrammingene, men dette var så knapp politisk involvering at det førte til misnøye og stort negativt oppslag i TA. Konklusjonen er at alle skal med, unntatt Høyre.

Vi mener ordføreren burde ha prioritert tid til et digitalt møte med opposisjonen. Smittesituasjonen er svært alvorlig, men den kom ikke så brått at en kjapp runde med politiske kolleger var umulig.

Kåss har stått støtt ved roret gjennom hele koronakrisa, og hovedinntrykket er at den politiske styringa av Porsgrunn er godt ivaretatt. Informasjonsarbeidet til presse og befolkning, til alle døgnets tider, er suverent og kan bli lærebok for andre ordførere.

Det er ikke noe nytt at Kåss av og til burde ha gått to ekstra runder rundt rådhuset før beslutninger tas, som da han sendte alle i sjokk hjem fra skoler og barnehager uten forvarsel i mars i fjor. Likevel er handling ofte bedre enn å nøle, og det er som regel bedre å være i forkant enn på etterskudd.

Kommentarer til denne saken