– I de gamle siloene som lå i disse murene, skal vi gjøre det om til boder og forskjellige liknende ting. Det er også på dette planet det skal bli parkering hele veien. Over dette planet kommer det tre plan med leiligheter. Til sammen blir det 12 leiligheter i dette bygget. Det blir utrolig moro å komme i gang med dette flotte prosjektet, sier Olsen Gaden.

Sammen med Daniel Dybdal Nilsen i R&D Invest har han dannet utbyggingsselskapet Austadlia AS. De skal nå lansere et leilighetsbygg med 12 leiligheter på den gamle Aaltvedt-tomta i Hovenga.

– Vi har fått sivilarkitekt Arild Sannes fra Ario arkitekter til å tegne leilighetsbygget for oss, og han har kommet opp med et fantastisk prosjekt, sier Daniel Dybdal Nilsen.

Friskmeldt betong

Det å bevare de gamle betongmurene der siloene var i gamle Aaltvedt Betong var en av forutsetningene for å kunne bygge et slikt leilighetsbygg på tomta. Og den gamle betongen er undersøkt og funnet i orden og klar for å få et leilighetsbygg rundt seg og på seg.

– Betongen er hundre prosent friskmeldt. Det var en forutsetning for at vi kunne realisere disse planene. Nå er vi klare som bare det. Vi har brukt en del tid for å få på plass brannsikkerhetsplanene for dette bygget, men nå er de klare. Da er det bare å komme oss videre i prosjektet. Vi ser for oss at vi kan være klare for lansering ganske snart, og går alt som vi håper skal vi nok klare å få bygget i løpet av året som kommer også, sier Olsen Gaden.

Alternativ energi

Utbyggerne forteller at de i tillegg til å gjenbruke betongmurene på den gamle fabrikktomta, som i seg selv er et godt miljøtiltak, så skal de få på plass en alternativ energikilde på leilighetsbygget.

– Her blir det solcelleanlegg på taket. Det er litt tidlig å si hvor stor del av energibehovet dette vil dekke for dem som skal bo her, men det er håp om at det vil være nok til at det blir mulig å selge overskuddsstrøm på sommeren, sier Olsen Gaden.

– Her i Hovenga er det jo veldig mye sol, så det blir nok helt sikkert overskuddsstrøm å selge, sier prosjektmegler Thomas André Hansen fra Privatmegleren.

Borettslag

Leilighetene blir organisert som et borettslag. Det er Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag (PBBL) som tar seg av organiseringa, og som er den del av markedsføringen og lanseringen av prosjektet Austadlia borettslag.

– Det er litt tidlig å si noe veldig konkret om prisene på leilighetene. Det sitter Arve Olsen Gaden og regner på nå om dagen. Men de dukker garantert opp om ikke lenge. Det er utrolig spennende med et så flott leilighetsbygg som Sannes har tegnet her. Det blir noe helt annet enn et vanlig leilighetsbygg, sier markedssjef Lars Christensen hos PBBL.

Privatmegleren er hentet inn for å håndtere salget av leilighetene, med Thomas André Hansen som prosjektmegler.