For to år siden, danket de ut 12 bakerier og kunne smykke seg med tittelen «Årets bakeri 2020». Den gang var kundenes opplevelser i fokus, og paret var stolte over seieren.

– Prisen føles mye mer personlig, siden det er kundene som er grunnen til at vi kom med i konkurransen. Vi har blitt satt pris på av publikum, og det er jo derfor vi holder på med dette, sa Fredrik Lønne og Stefi Haldorsen til PD den gang.

I år kniver de med 19 andre om den gjeve kåringen «Årets bakeri 2022» hvor hovedfokus i konkurransen er bedriftens fokus på samfunnsansvar.

– Med årets 20 nominerte har vi et mangfold av både små og store bakerier, en blanding av større bakerier til de aller minste. Dette danner et godt utgangspunkt for å vurdere hvem som jobber best med bærekraft i praksis. Nå skal vi gjennom en første kvalifiseringsrunde og tre finalister skal være klare i juli, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth i Fossekall i en pressemelding.

Vinneren av «Årets Bakeri 2022» vil motta diplom, blomster og en pengepremie på 10.000 kroner. Vinneren kåres i oktober.

Det er Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) som står bak konkurransen, og det er femte gang årets bakeri kåres.