Rett skal være rett. Ingen bør bli skadelidende av at politikerne enten ikke kan telle, eller vimser og forsvinner når kommunestyret skal stemme. Etter komikveldtilstander mener Bamble å ha ordnet opp slik at saken nå er i vater, og at det blir ryddet i en misvisende høring.

Varaordfører Torstein Dahl (Sp) er fornøyd med at 1,5 mål er en løsning som gjør at Langesund Bad kan få til en form for utbygging, inkludert atkomstvei. Dahl sier at man samtidig minimaliserer inngrepet i naturområdet.

Vi er ikke kjent med eventuelle detaljer for utbygging på tomta som denne saken dreier seg om. Det er opplyst at forslaget omhandler tjenesteboligen ved Langesund Bad, som er avsatt til boligformål i reguleringsplanen. Dersom det er riktig at man nå minimaliserer inngrep i naturområdet ved Langesund Bad, vil det være et svært viktig grep i planverket.

Kommunestyret kan ikke åpne for elleville utbyggere og arkitekter i hjertet av en skjærgård som er Langesunds selve signatur. Bamble blir ikke mer attraktiv av å radbrekke natur og opplevelser de er best på. Men siste ord er neppe sagt.