Begge lag hadde vunnet alle sine kamper før lørdagens kamp, og dette var helt klart et oppgjør ingen hadde råd til å tape. De over 120 på tribunen forventet derfor en jevn og nervepirrende kamp, men slik skulle det ikke bli. Kampen var allerede avgjort til pause. Da hadde bakspiller Mathilde Knudsen (17) banket inn 9 mål og ledelsen var på hele ti mål.

Champagnehåndball

Selv om mange av Bamble-jentene ikke har lov til å drikke champagne, var den ingen som nektet dem å spille boblende håndball. Publikum lot seg imponere av glitrende kontringshåndball, flotte kombinasjoner og susende lang- og kantskudd.
En trener derimot, ser ofte en kamp med litt andre øyne. Håndball-legenden, stegskuddets mor og Bamble-trener Trine Haltvik var sykt imponert over forsvarsspillet.

- Vi spilte en utrolig god forsvarskamp, spesielt i 1. omgang. Det la grunnlaget for 10-målsledelsen. Jeg er stolt over hva jentene presterte i dag – det er det ingen tvil om, smilte Haltvik etter kampen.

Godt trent

Haltvik trener flere av Bambles håndballjenter på toppidrettsgymnaset og har derfor et godt grunnlag for å kunne påvirke jentene i treningssammenheng – både dagtid og på ettermiddagstid. I tillegg toppidrettsjentene, har de de fleste andre jentene på laget valgt idrettslinjer eller breddeidrett på sine skoler.

- Det er ingen tvil om at vi er bedre trent enn Lier. Jentene fortalte i pausa at Lier-spillerne pustet fælt utover i 1. omgang. Det utnyttet vi til det fulle og nærmest løp i fra dem. Andre omgang blir noe mer rotete fra vår side, men vi er utrolig godt fornøyd med å vinne med 12 i toppoppgjøret, gliser Trine.

På vei mot opprykk


I motsetning til mange andre trenere, har Haltvik vært klinkende klare på at målet før denne sesongen var opprykk til 2. divisjon. I tillegg til alle de unge spillerne, har klubben hentet inn de mer meriterte spillerne Inger-Helen Hegna, Merethe Sanderød og Guro Horten Solberg for å tilføre den nødvendige rutinen og kvaliteten som trengs for å kunne nå målet. Dersom Bamble nå skulle vinne sin 3. divisjonsavdeling vil de møte vinneren av den andre avdelingen til play-off. Det blir trolig Gokstad, men før det eventuelt kan skje, må Bamble unngå å tape bortekampen mot Lier med mer enn 12 mål. Det er nemlig innbyrdes oppgjør som gjelder dersom lagene skulle stå med like mange poeng ved sesongslutt.

- Vi taper garantert ikke bortekampen mot Lier med 12 mål. Nå handler alt om ikke å gå på noen feilskjær denne vårsesongen. Da møter vi sannsynligvis Gokstad til to opprykksfinaler. Jeg oppfordrer alle håndballinteresserte i Bamble til å fylle tribunen i Grasmyrhallen for å heie oss fram mot opprykk, avslutter en smørblid Trine Haltvik.