Ny hendelse på omkjøringsveien mandag

Måtte ut og løpe: Sidemannen måtte løpe over Breviksbrua enda en gang.

Måtte ut og løpe: Sidemannen måtte løpe over Breviksbrua enda en gang.

Artikkelen er over 3 år gammel

Mandag måtte sidemannen i ambulansen hoppe ut av bilen på Breviksbrua og springe langt over på Breviksida for å stanse møtende trafikk. Ambulansen kom ikke fram til en ulykke ved Norcem.

DEL

Ikke lenge etter klokka 15.00 mandag ettermiddag ble ambulansen fra Bamble kalt ut til en MC-ulykke like ved Norcem i Brevik. Køen stoppet opp umiddelbart, og det var ikke mulig for ambulansen å komme gjennom Høgenheitunnelen. De brukte isteden gamle veien rundt Omborsnes, og kom opp i rundkjøringa på Stathellesida av Breviksbrua. Det så også ut til at de skulle komme seg videre over brua, men halvveis over møtte de møtende trafikk. Med busser og andre store biler i køen var det umulig å komme over brua. Da måtte sidemannen ut og løpe.

Etter at sidemannen hadde klart å stanse trafikken langt nok over på Breviksida, måtte ambulansen rygge tilbake over brua for å slippe de bilene som sto i den møtende køen, før de kunne kjøre tilbake over til Brevik og mot ulykkesstedet.

– Det betyr at det er ambulansepersonell som blir utsatt for altfor mye stress før de eventuelt skal redde liv, og vi rekker ikke fram i tide. Slike hendelser viser at vi er nødt til å iverksette tiltak for å bedre situasjonen umiddelbart, sier ambulansesjef Knut Inge B. Skoland.

Artikkeltags