Bård og Robin i koronakrangel

KRITISK: Bård Hoksrud er kritisk til Aps informasjonsflyt.

KRITISK: Bård Hoksrud er kritisk til Aps informasjonsflyt. Foto:

Av

Frps Bård Hoksrud reagerer svært negativt på Ap-ordførerne Robin Kåss, Hedda Foss Five og Hallgeir Kjeldals pressekonferanse på Rådhusplassen i Porsgrunn onsdag ettermiddag. Han mener at spesielt Kåss har en informasjonsstrategi som kan føre til såkalt «smitteskam», og at dette i gitte situasjoner kan få en motsatt effekt.

DEL

PD mener Hoksrud mener også at det blir feil å fraråde alle arbeidsreiser til Oslo.

Vi syns det er bra at Ap-ordførerne i Grenland er tydelige i sin kommunikasjon om koronaepidemien, men vi skjønner samtidig hva Hoksrud mener når han kaller pressekonferansen for «valgkamputspill» og pekefingermentalitet.

Det er i hvert fall litt spesielt når de tre ordførerne i Grenland lager sine egne reiserestriksjoner og fraråder folk å dra til Oslo. I tillegg oppfordrer de til å bruke privatbil dersom man absolutt må dra til hovedstaden.

Vi tror som Hoksrud at folk er i stand til å tenke selv, og at det er hva du gjør og hvordan du oppfører deg i Oslo som eventuelt er avgjørende. Selv om Oslo er såkalt rødt område, som Porsgrunn, bør ikke folk føle skam ved å dra dit. Det handler om å følge de til enhver tid nasjonale smittevernregler der du er.

Med andre ord, er det ikke noe problem å besøke slekt og venner, men kanskje ikke så lurt å gå på tettpakka utesteder.

I tillegg tror vi Kåss & Co overdriver når det gjelder tog/buss til og fra hovedstaden. Rapporter vi har fått, forteller om ganske tomme tog til og fra Grenland. Bruk munnbind, hold avstand og vask hendene. Da går det sikkert bra!Artikkeltags

Kommentarer til denne saken