Gå til sidens hovedinnhold

Barn og unge er de store koronataperne

Selvsagt føler vi med utelivsbransjen som blør dramatisk under koronakrisa. Norske aviser har skrevet side opp og side ned om pubeiere som raser mot svært strenge restriksjoner. Ja, til tider kan det se ut som om mat- og alkoholservering er det viktigste i folks liv.

PD mener

Men de største taperne er etter vår mening barn og unge. Skoleelever som sliter med hjemmeundervisning, kutt i fritidstilbud, vektproblemer og ensomhet. Studenter som flyttet til fremmede steder i høst og som ennå ikke har vært på en eneste forelesning eller sosiale arrangement. Eller generasjonen som aldri fikk russefeiringen de hadde gledet seg til å flere år.

Alt dette er hendelser og faser i livet de aldri får igjen. 50-åringer som ikke fikk dra på hytta i påska, til Syden i sommer og på julebord, kan ta igjen alt i løpet av noen måneder.

Regjeringen understreker stadig at de prioriterer barn og unge, men gjør de virkelig det når det er viktigere å holde polet åpent enn å la barn og unge delta i breddeidrett utendørs?

Er det viktigere at puben kan skjenke til klokken 24 enn at elever i videregående får all sin undervisning på skolen?

Og hvorfor prioriteres middelmådige fotballspillere i 2. divisjon foran lag i aldersbestemte klasser?

Satt litt på spissen bør faktisk regjeringen vurdere å prioritere russen i vaksinekøen foran friske folk i 50-60-årsalderen. Vi kan faktisk vente noen uker. Det går helt fint!


Kommentarer til denne saken