Derfor bør bystyret si ja til barnehagen

Barnehage: Barnehagens gjerde vil gå 14 meter fra husveggen på Øvre Frednes.

Barnehage: Barnehagens gjerde vil gå 14 meter fra husveggen på Øvre Frednes.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er minst to avgjørende grunner til at bystyret torsdag kveld bør si ja til rådmannens forslag til ny barnehage på Øvre Frednes. For det første vil ekteparet Erlandsens forslag til endring av reguleringsplanen, bety en kraftig forringelse og store begrensninger i uteområdet de 120 barna skal utfolde seg i hver eneste dag.

DEL

Og for det andre vil en slik endring, med flytting av Maristien ned mot Sundjordet klubbhus, gjøre hagen enda mindre tilgjengelig for allmennheten.

Vi syns også det er flott at ekteparet Erlandsen vil pusse opp og ta vare på Øvre Frednes, men minst like viktig er hverdagen til de 120 barna i det som skal bli Porsgrunns største barnehage.

Lokaliseringen er bestemt for flere år siden, og det vil være galskap å bygge et B-preget uteområde i en barnehage til nærmere 100 millioner kroner.

Mona og Marius Erlandsen er særdeles gode på sosiale medier som Facebook, Instagram og Snapchat. Det er lett å bli imponert og overbevist om deres edle motiver, og med en kraftig medievind i ryggen har de tillagt meningsmotstandere holdninger og meninger de faktisk ikke har.

Er det i tillegg riktig overfor de andre budgiverne, som kastet kortene på grunn av begrensningene på tomta med den planlagte barnehagen, å gi Erlandsen bruksrett over et større området enn det de faktisk betalte for? De visste hva de kjøpte, og bør ta til takke med det. Husk også at ingen ting skal gjøres med hagen bortsett fra å sette opp et gjerde.

Nettopp derfor er ikke ekteparet Erlandsen noe offer, og det er ikke sånn at alle som er for barnehage er imot ekteparets virksomhet på Øvre Frednes. Vi vil dem vel alle sammen, og håper at de lykkes med sitt private prosjekt i en hage som ifølge Riksantikvaren ikke er aktuell å frede.

Allerede i dag er det navneskilt i Maristien som signaliserer privat eiendom. Denne følelsen vil forsterkes dersom stien flyttes 50 meter ned i lia. Derfor har vi ingen tro på at hele byen vil dra på piknik utenfor stuevinduet i den private boligen. Vi går liksom ikke inn i hagen til hverandre.

 

Artikkeltags