– Så langt i år har vi en nedgang på drøyt ni prosent. Det betyr at vi har rundt 100.000 færre besøkende så langt i år, sammenliknet med samme periode i fjor. Det er vi helt klart ikke fornøyd med, sier senterleder Bjørn Gunnar Standal Darre hos Alti Brotorvet.

Det er flere ting som har påvirket besøkstallene på Brotorvet de siste årene. Som omtalt en rekke ganger har vedlikeholdsarbeider på Breviksbrua ført til helt eller delvis stengt vei. Dette har vært en viktig faktor. Etter at Breviksbrua ble åpnet for trafikk i begge retninger igjen i mai, så det ut til at besøkstallene skulle ta seg skikkelig opp igjen, men slik har det ikke gått.

I januar i 2021 hadde kjøpesenteret 100.000 besøkende. I januar i år hadde de rundt 82.000 besøkende. Denne nedgangen kom etter at det var 14 prosent færre besøkende i 2021, sammenliknet med året før.

– Vi ser at folks handlevaner er endret etter pandemien. Folk er ikke så ofte ute og handler lenger, og det virker naturligvis inn på besøkstallene. Omsetningstallene viser nemlig at vi er i pluss. Det betyr jo at de som kommer handler for mer hver gang de handler, sier Standal Darre.

Han forteller at det er spennende ting på gang når det gjelder kjøpesenteret på Stathelle.

– Vi er godt fornøyd med miksen vi har med butikker og leietakere på senteret nå, og så kan jeg røpe at det er bevegelser på gang som er spennende. Det skal vi snart komme tilbake til, smilte senterlederen lurt.