Gå til sidens hovedinnhold

Betalte private regninger med firmakonto

Artikkelen er over 2 år gammel

En porsgrunnsmann i 50-årene er dømt til fengsel i to måneder etter at han stjal en kvart million fra snekkerfirmaet han drev.

Pengene brukte han til å betale private regninger. Ifølge siktelsen er det snakk om et beløp på 256.638 kroner. Mannen var også siktet for å ikke ha bokført fullstendig regnskap for selskapet.

Mannen var daglig leder og styreleder i snekkerfirmaet. Det ble slått konkurs høsten 2017. Forholdene som lederen ble siktet for skjedde henholdsvis i periodene 2014 til 2016, og 2015 til 2017.

Rettssaken ble holdt i slutten av forrige uke. Den tidligere lederen er fra før dømt for økonomisk kriminalitet. Han avga en uforbeholden tilståelse i retten fredag, og samtykket i at saken ble avgjort ved tilståelsesdom.

– I skjerpende retning er det lagt vekt på at siktede ved sitt utroskap tappet selskapet for betydelige midler og dermed svekket kreditorenes stilling.

– I formildende retning er det lagt vekt på siktedes tilståelse som har medført en prosessøkonomisk gevinst. Det er også lagt vekt på at saksbehandlingstiden har vært lang, skriver retten.

Retten kom fram til at straffen kunne settes til ubetinget fengsel i 60 dager. Han ble også dømt til å betale det konkursslåtte selskapet erstatning tilsvarende beløpet som han stjal i perioden 2014–2016.

Kommentarer til denne saken