Følg PD på Facebook

Thorhallsdottir er denne månedens utstiller på Galleri Osebro, og legger vekt på å lage kunst som kommuniserer. Bildene hun stiller ut fra lørdag er krydret med dvelende og oppbyggende tekster, for å underbygger budskapet.

– Bildet og teksten, sammen, forsterker hverandre. Jeg er opptatt av at jeg lager bilder som seerne forstår, og som sier noe til dem. De trenger ikke en kunstformidler, som forteller hva bildet er, men at man selv kan forstå det, sier Thorhallsdottir.

Hun elsker ord og tror at ord snakker til sannheten i hver enkelt.

– Vi glemmer hvem vi er, for vi blir hele tiden fortalt hvem vi burde være. Når man leser ordene igjen og igjen, kommer sannheten inn. Jeg vil lage kunst til vanlige mennesker, som trenger et bilde som gir de mot og inspirasjon i hverdagen, sier kunstneren.

Hun har selv hatt traumatiske opplevelser i livet, og hadde et behov for budskapene selv.

– Da jeg var på bunnen, visste jeg hvilke ord, og hva jeg trengte, for å velge å gå mot lyset igjen og ikke bli der nede. Jeg lagde et ordtak i den perioden: Hvis du dritt opp til haka, så lønner det seg ikke å henge med hodet, sier Thorhallsdottir.

Hun har illustrert flere bøker, og har selv gitt ut sju. Den siste boka ble gitt ut i februar, og har toppet bestselgerlista siden. Hun tror årsaken er at budskapet i boka er ærlig og direkte.

– Jeg formidler min livsfilosofi, som har fungert for meg, i mitt liv. Det er egentlig bare å leve her og nå, ta godt vare på deg selv, og du elsker. Ta bort alle masker og fasader, og bare vær det selv, sier Thorhalls- dottir.

Hun er en ettertraktet foredragsholder, og møter mange mennesker på sin vei som ikke er lykkelige.

– Jeg tror det er fordi alle prøver på å være tåspissdansere, og være perfekte. Alle føler at andre får til livet sitt, mens de ikke får til sitt eget. Vi har så enorme krav til hvordan det skal være. Gi f ... i alt det, og bare vær sammen de menneskene du liker. Ikke spør hva de synes om deg, men hva du synes om dem, sier Thorhallsdottir.