Bildrap på E18 opp for lagmannsretten

En mann mistet livet da to biler frontkolliderte på E18 mellom Larvik og Langangen nyttårsnatta 2018. En 22 år gammel mann er dømt til 16 års fengsel i tingretten. Nå starter ankesaken.

En mann mistet livet da to biler frontkolliderte på E18 mellom Larvik og Langangen nyttårsnatta 2018. En 22 år gammel mann er dømt til 16 års fengsel i tingretten. Nå starter ankesaken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag starter ankesaken mot en 22 år gamle bergenseren som kjørte i feil kjøreretning på E18 ved Langangen og kolliderte med en barnefamilie slik at en mann døde.

DEL

Mannen fra Bergen ble i oktober i fjor dømt til 16 års fengsel i Larvik tingrett, men har anket denne dommen.

Mannen har forklart at han ønsket å ta sitt eget liv, men nektet for at han hadde tanker om at andre mennesker også kunne dø da han kjørte imot kjøreretningen på motorveien ved Langangen natt til 1. januar 2018.

Det er satt av tre dager til ankebehandlingen i Agder lagmannsrett i Skien, skriver Telemarksavisa.

Det var ved 4.30-tiden nyttårsnatten at mannen ifølge tiltalen med vilje krysset en sperring på E18 mellom Larvik og Langangen og kjørte rundt tre kilometer i feil kjøreretning før han kolliderte med en annen bil.

47 år gamle Azad Hamam døde på stedet, mens kona og deres fem år gamle datter fikk alvorlige og livstruende skader. To andre barn fikk lettere skader.

– Kjøringen rammet helt tilfeldige ofre og har lagt en småbarnsfamilie i fullstendig grus. Familien hadde ingen mulighet til å komme seg unna, og det beror på ren flaks at ikke flere ble drept i sammenstøtet, het det i dommen fra tingretten i fjor.

Hadde 1,3 i promille da han drepte familiefar på E18 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken