Blodig urettferdig overfor alle på dagpenger

FERIEPENGER: Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen vil ikke gjeninnføre feriepenger på dagpenger.

FERIEPENGER: Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen vil ikke gjeninnføre feriepenger på dagpenger. Foto:

Av

Svært mange arbeidstakere har opplevd å bli permittert og sagt opp fra jobbene sine denne våren. For de aller fleste vil det å gå på dagpenger, som utgjør cirka 60 prosent av vanlig lønn, bety store privatøkonomiske problemer. Over 400.000 nordmenn har opplevd dette denne våren, og neste sommer blir det dobbel «straff».

DEL

PD menerDe får ikke feriepenger på det de har mottatt i dagpenger. Dette var nemlig det første regjeringen Solberg fjernet da de kom til makta etter valget i 2013.

Staten sparte over én milliard kroner, som igjen blant annet ble brukt til skattelettelser for milliardærer.

I forrige uke fikk vår egen arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen spørsmål i Stortinget om regjeringen i dagens koronoasituasjon ville gjeninnføre feriepenger på dagpenger. Det har de visstnok ingen planer om.

Regjeringen har de to siste månedene pøst ut milliarder av kroner til kriserammede bedriftseiere, og det er vel og bra. Vi mener samtidig at de gjør en historisk urett mot alle de som har blitt permittert og mistet jobbene sine som følge av nedstengningen av Norge.

For å være konkret og lokal. Det er ikke frisørene på Tango sin skyld at salongene ble stengt, eller de ansatte på Comfort-hotellet på Kammerherreløkka sin skyld at konferansegjestene uteblir.

Nettopp derfor bør alle på dagpenger få sin del av krisepakka, og ikke bli dobbelt straffet.

Hørere du det, Torbjørn?Artikkeltags