Flere stolte innbyggere kom innom PDs redaksjon tirsdag og uttrykte frustrasjon over at blomstene fjernes fra Meieritorvet allerede nå. Men Farstad, som driver Husfliden sammen med kona «Nussa», tar det hele med godt humør.

– Ja, jeg skjønner frustrasjonen til de forbipasserende som syns det er trist at blomsterhavet forsvinner, men det kommer til å bli en veldig fin miljøgate her når anleggsarbeidet er ferdig, og det er viktigere for oss som butikkdrivere, sier Farstad.

Tirsdag formiddag ble Paris-bedet, som det så fint heter, mat for en stor gravemaskin. Blomsterbedet ble plantet i starten av juni, og fikk altså bare 2,5 måneders levetid.

 

Hans Farstad viser PD tegningene på hvordan miljøgata skal bli hel og fin fra Franklintorget til Sparebank 1-bygget. Da blir også dagens blomsterøy erstattet av to.

– Det blir veldig fint, men det er også viktig at vi næringsdrivende beholder parkeringsplassene på Franklintorget og oppover Storgata. Byer er bygd opp rundt markedsplassen og er bilbaserte. Har politikerne i Porsgrunn glemt dette, undrer Farstad.