Universitet i Sørøst-Norge har også studiested i Hønefoss.

De to kvinnene som ble drept i Marokko var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge ved campus Bø. Tirsdag formiddag samles medstudenter og faglærere i Bø i Telemark.

– Jeg skal møte deres medstudenter og faglærere i dag. De er i sorg og i først omgang konsentrerer vi oss om å ta vare på dem og etter hvert vil vi arrangere en minnestund, sier rektor Petter Aasen til NTB tirsdag formiddag.

Rektor og dekan Arild Hovland ved det aktuelle fakultetet reiser begge til Bø tirsdag for å møte studentene og faglærerne.

– Godt planlagt reise

De to studentene gikk andre året av et bachelorprogram i friluftsliv – «tur- og naturveiledning» – som universitetet tilbyr i Bø i Telemark.

– De var erfarne friluftslivsfolk. Jeg har fått beskjed om at de var på en privat feriereise. Reisen var godt planlagt og den gikk til et område som regnes for å være et sikkert område, sier rektor.

Universitetet opplyser på sin hjemmeside at reisen de to hadde lagt ut på var planlagt å vare en måned.

– Stor medfølelse

Universitetet fikk meldingen om at de to var funnet drept natt til tirsdag og har satt krisestab.

– Allerede i natt og i løpet av morgentimene har fagmiljøet vært i kontakt med medstudenter. De er samlet og blir tatt vare på. Som universitet vil vi uttrykke stor medfølelse overfor foreldrene og familiene til de to studentene, sier Aasen.

En pågrepet

Det var de to studentene Maren Ueland (28) fra Bryne og Louisa Vesterager Jespersen (24) som ble funnet drept i Atlasfjellene i Marokko mandag. De ble funnet drept i et fjellområde nær byen Imlil sør for Marrakech i Marokko mandag.

En person er pågrepet etter dobbeltdrapet. Ifølge innenriksdepartementet i landet jakter politiet på flere mistenkte i saken, men det er ikke kjent hvem dette er.

Marokkanske myndigheter har oppgitt at de to kvinnene hadde skader etter vold med en skarp gjenstand.

– Veldig overrasket

– Alle her er veldig overrasket og ganske satt ut av det som er skjedd, sier nordmannen Thor Arne Hauer til NTB.

Han bor i Marokko og arrangerer blant annet turer i området der kvinnene ble funnet. Hauer viser til at Marokko kommer godt ut på oversikter over farefulle reisesteder for turister.

Åstedet skal ifølge VG ligge på en avsidesliggende sti i fjellområdet Sidi Chamharouch, rundt en mil fra byen Imlil, som ligger 7 mil sør for Marrakech. Byen brukes som utgangspunkt for turer til fjellet Toubkal, det høyeste fjellet i Nord-Afrika.

Kilder sier til avisa at kvinnene ankom stedet søndag. De skal ha blitt funnet av forbipasserende mandag morgen.

Et stort antall politi- og sikkerhetsfolk skal ha kommet til funnstedet.

– Hele regionen er stengt, det er mange politifolk i området og helikoptre i lufta. Alle planlagte fotturer er avlyst av sikkerhetshensyn, skriver den marokkanske nettavisa Medias24.

Avisa har kontaktet en kjentmann i området som sier at dersom de to hadde hatt en guide med seg, ville han aldri ha gitt dem lov til å tilbringe natten i det avsidesliggende området der de ble funnet.