Så fort går boligsalget

Ferske tall viser at hver tredje leilighet selges etter første visningsrunde.

Ferske tall viser at hver tredje leilighet selges etter første visningsrunde. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Leiligheter i sentrumsområder er alltid attraktive, ifølge eiendomsmegler.

DEL

(Siste) Hver tredje leilighet selges etter første visningsrunde, viser ferske tall. Samtidig er det færre budgivere per bolig.

– Vi er i et «avventende marked», men kjøpsinteressen er fortsatt tilstede, sier administrerende direktør i Eie eiendomsmegling, Hedda K. Ulvness.

Nye kjøpere

August er høysesong i boligmarkedet, men årets augustmåned har gått langt tregere enn de siste årene.

– I fjor var det tørke i markedet, det var langt flere kjøpere enn objekter til salgs. Nå er situasjonen omvendt. Det er mye ute, og mange som sitter på gjerdet, sier Ulvness.

Forrige helg var høstens første store visningshelg, og oppsummering fra de 40 meglerkontorene viser at hver tredje bolig er solgt etter første visningsrunde.

– Leiligheter i sentrumsområder er alltid attraktive, det kommer hele tiden nye kjøpere til markedet. Selgere av eneboliger i mindre byer og tettsteder må imidlertid ha is i magen, og forberede seg på at salget kan ta tid, sier Ulvness.

Normal aktivitet

Tidligere denne uken var det annonsert over 17 000 bruktboliger på Finn.no.

– Mange kjøpere sitter på gjerdet og venter på at prisene skal ytterligere ned. Våre prognoser tilsier at markedet har en forventet prisregulering som følge av regulatoriske endringer. Dette skal stabilisere seg, og vi forventer et marked tilbake til normal aktivitet i januar, sier Ulvness. (ANB)

Administrerende direktør Hedda K. Ulvness i Eie eiendomsmegling.

Administrerende direktør Hedda K. Ulvness i Eie eiendomsmegling. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken