Over 2 sider i sin egen avis fortalte den alltid smørblide rådmannssønnen hvorfor han gjør som Henrik Ibsen og Tom Gulliksen. Det blir nesten som at Julius skulle flytte fra Dyreparken. Nyhetsverdien er på høyde med at 2. påskedag kommer på en mandag neste år, og at det serveres for mye alkohol på Bacalaofestivalen.

Derfor var det kanskje ikke så rart at Nome-ordfører Bjørg Tveito Lundefaret ønsket kjekkasen og hans betydelig yngre kjæreste velkommen i et rørende innlegg på Facebook. Hun lovet samtidig Haugens utvalgte fast plass på SFO fra høsten av. Da hadde Nordbygda lite å stille opp med.

Allerede nå er det klart at Nordbygda skal feire byens store sønn Robinjo Kåss med et ellevilt festseminar i år 2130. Beviset for at playboyen fra Øvaldhaugen var fra Nordbygda, vil være en rekke bilder av den politiske brobyggeren i Odds supporterutstyr. På seminaret blir det et eget bildeshow, som tar utgangspunkt i PDs fotoshoot «Sommerkroppen 2017» på Olavsberget. Ifølge arrangøren betydde Robinjo enormt mye for hjembyen Nordbygda.

På samme måte som at Rolf Erling «Roffe» Andersen og en gjeng som skal arrangere et Gunnar Knudsen-seminar utpå høsten, vil altså våre brødre og søstre i enden av Porsgrunnselva forsøke å juge på seg Robinjo slik de nå juger på seg en tidligere statsminister. Venstre-mannen bodde ikke en dag i Skien, bortsett fra ei natt på husmorskolen på Ekeli like før unionsoppløsninga i 1905. Likevel kaller de en av våre mange storheter for Nordbygdas store sønn.

Ikke før var Pors-trener Bredinjo kommet seg hjem fra 14 dager med paraplydrinker, Efes og sololje i Tyrkia, før en annen blodporser satte kursen mot Middelhavets fristelser. Denne uka spradet nemlig selveste Robinjo rundt på Côte d'Azur i Sør-Frankrike i barisen og nærmest geipet til Hagekameratene i hjembyen. Pors-capsen kom godt med på stranda da de franske brunettene spratt rundt og sperret for utsikten mens vår mann slikket velfortjente solstråler. Selv ikke Mona Lisa på Villa Farris klarte å terge Ferie-Robinjo denne uka.

Fruen stilte imidlertid spørsmål på bloggen sin om Kranglefanten noen gang har vært på Øvre Frednes? Jada, jeg sjanglet gjennom Maristien og skvettet litt på en av de store trærne fra vikingtida på vei hjem fra et sjøslag på klubbhuset til Sundjordet for noen år siden. Men det var lenge før den falleferdige kåken ble solgt på billigsalg og mens hagen var så gjengrodd at Porsgrunnsspeiderne arrangerte villmarkscamp i området Super-Mario og Mona Lisa nå vil redde fra barneføtter og det som verre er.

Våre balltrillende naturtalenter i Nordbygda er ikke helt i form om dagen. 4 tap på 5 kamper har gjort trener Fagermoney gretten. En etter en får spillerne gjennomgå i nabobyens bygdeaviser. Ifølge Fagermoney er det nå bare dama igjen av svensken Martin Broberg. Hun får fortsatt terningkast 6, mens svensken har trillet 1 og 2 i de siste kampene. Det betyr sannsynligvis at Fagermoney beholder dama, men sender Broberg hjem til Søta Bror når kontrakten går ut i høst.

Varden kunne imidlertid fortelle at Broberg har snakket med den svenske VM-innbytteren Isaac Thelin flere ganger. – Jeg kjenner ham ikke så godt og har aldri vært kompis, men ville nok hilst hvis vi hadde møttes i Örebro, kunne Broberg stolt fortelle Vardens lesere. Klart sånt er gøy. Kranglefanten kan faktisk skryte av å ha håndhilst på tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo. Autografen glemte jeg å spørre om i forfjamselsen. I tillegg er jeg venn med Tom Gulliksen på Facebook.