4600 kroner forskjell på billigst og dyrest

Populært: Mener Heidi Pettersen.

Populært: Mener Heidi Pettersen.

Prisdifferansen mellom den billigste og dyreste studentboligen er stor. Når det er sagt, har det ikke vært et problem å få leid ut de 283 boligene USN stiller til disposisjon. Trond arvid Alund

DEL

– Alle gikk unna veldig fort, så boligene har vært populære i år, meddeler kommunikasjonsleder i Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge, Heidi Pettersen.

– Vi har mange forskjellige alternativer, passende til ulike behov. På de billigste, for 3850 kroner i måneden, deler to eller flere bad og kjøkken, mens den dyreste, en treroms på Borgehaven på 66 kvadratmeter, koster 8490 kroner i måneden.

4600 kroner skiller.

– Det har mye med hvilken type bolig det er, gammelt eller nytt, og avstand til campus. Alle kommer uansett med strøm og internett inkludert.

Av de fem områdene USN har boliger – Borgehaven, Grenlandsgate, Jotunveien, Kjølnesjordet og Campus Kjølnes – er sistnevnte den mest ettertraktede.

– Ja, fordi den ligger nærmest universitetet. Når vi bygger nytt rundt omkring andre steder, er strategien å bygge så nært campus som mulig.

Internasjonale studenter har kanskje størst problemer med å skaffe seg bolig ved studiestart. Da er det fint at de hos USN står først i rekken.

– Hos oss har de prioritet.

Artikkeltags