Brann i ammoniakkfabrikken

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Gassalarmen gikk da det begynte å brenne i Yaras ammoniakkfabrikk på Herøya natt til mandag. Brannvesene fikk slukket brannen klokka 05.00.

DEL

Like etter klokka 03.00 kom det melding om at Roligheten kraftstasjon lå nede. Klokka 03.15 kom meldingen om en eksplosjon og brann på Yaras ammoniakkfabrikk. Per Knutsen fra Yara antyder at disse to hendelsene henger sammen til NRK Telemark mandag morgen.

Det strømmet på med meldinger fra folk i området som hadde hørt et foreferdelig smell og et voldsomt lysglimt. Noen beskriver det som det ble dagslyst da det smalt.

Brannvesenet rykket ut til bygning nummer 174 i Herøya industripark, der det etter sigende skulle brenne i et kompressorrom.

Ingen personer skal være skadet i brannen og eksplosjonen, og det skal ikke være fare for gasslekkasjer lenger, ifølge Per Knutsen.

Rundt klokka 05.00 meldte politiet at brannen var slukket.

Pressemelding fra Herøya Industripark klokken kl 06.25:

Brannen ved Yaras ammoniakkfabrikk i Herøya Industripark er slukket. Det foretas nå opprydning på skadestedet.

Hendelsen skjedde ca kl 0315. HIPs Felles industrivern og Porsgrunn Brannvesen rykket ut og Industrivernstab med gassmålere ble etablert. Det har ikke blitt målt gass på avveie, og det er ingen personskade som følge av hendelsen. Yara vil følge opp hendelsen i ettertid med en undersøkelseskommisjon.
Det var et strømutfall ved Herøya Industripark kl.0245. Dette medførte utfall i flere fabrikker, og dermed støy og fakling.

Artikkeltags