Gå til sidens hovedinnhold

Brannsjefen vil ha med beredskapen på Herøya

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannsjef Morten Meen Gallefos bekrefter at de jobber med å få innlemmet beredskapen i Herøya Industripark i det nye felles brannvesenet i Grenland.

Grenland brann & redning er på full fart inn i etablering. Ny lederstab vokser fram, og brannsjef Morten Meen Gallefos har mye å jobbe med om dagen. Noe av det han også jobber med er å få innlemmet industriberedskapen på Herøya i Grenland brann & redning.

– Vi jobber med det. Vi er i dialog med Herøya Industripark. Jeg antar at det vil skje mye i denne sammenhengen i løpet av 2021. Det er spennende ting på gang, sier Meen Gallefos.

Porsgrunn, Bamble og Drangedal kommuner er i ferd med å velge representanter til representantskapet i det nye selskapet.

– Når representantskapet er på plass, skal det velges styre for selskapet. Det er nok dette nye styret som kommer til å jobbe aller mest med å få med industriberedskapen på laget, forteller brannsjefen.

Det er to politisk valgte representanter fra hver kommune som skal utgjøre representantskapet. Meen Gallefos håper disse er på plass så fort som mulig, for å holde god framdrift i etableringen og organiseringen av det nye selskapet for brann og redning i Grenland.

Kommentarer til denne saken