Breviksbrua åpner 2. juli

Fra og med 2. juli skal Breviksbrua kunne ferdes på som normalt. Det er fire og en halv måned tidligere enn vegvesenet kalkulerte med fra start.

Fra og med 2. juli skal Breviksbrua kunne ferdes på som normalt. Det er fire og en halv måned tidligere enn vegvesenet kalkulerte med fra start. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Arbeidet på Breviksbrua har ifølge Statens vegvesen gått raskere enn forventet. Ny åpningsdato er 2. juli. Men brua vil bli holdt nattestengt fem dager rundt sankthans.

DEL

Det opplyser Statens vegvesen i en pressemelding tirsdag.

«– Vi vil gjerne takke alle for tålmodigheten folk har vist. Vi vet vedlikeholdsarbeidet har vært til ulempe for svært mange, men nå kan vi glede med at vi åpner ytterligere to uker før tidligere annonsert, opplyser prosjektleder Trygve Stien i Statens vegvesen.

Om været hittil i år ikke har vært mye å skryte av, så har det vært flott for vedlikeholdsarbeidet på Breviksbrua. Samtidig har omfanget av skadene på bærekablene vært mindre enn fryktet, derfor er arbeidet allerede nå i innspurten.

19. juni starter demonteringen av sikringsgjerdet som skiller trafikken fra arbeiderne. Fra 22. juni blir det lagt ny asfalt og fugeterskler. Fugeterskler er tverrgående fuger mellom seksjonene på brua. Til slutt blir det malt opp ny markeringer i vegbanen.

– For å få dette til, er det nødvendig å stenge brua helt for kjøretøy i fem netter fra 22. juni mellom 18 på kvelden og 06.00 om morgenen. Gang- og sykkelvegen vil være åpen, fortsetter Stien.»

Ingen ulykker

Ifølge prosjektlederen skal vedlikeholdsarbeidet være gjennomført innenfor budsjettet, og han er også svært glad for at det ikke har har vært noen arbeidsulykker med personskade i hele prosjektperioden.

Opprinnelig skulle brua bli åpnet midt i november. Nå åpnes den altså fire og en halv måned tidligere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken