Død mann funnet i Brevik

Innsatsleder Kjell Ove Sørenmo i Sør-Øst politidistrikt ledet letearbeidet fra koordineringssentralen som har vært opprettet i administrasjonsbygget og på brygga til Grenland Havn på Strømtangen i Brevik. Sivilforsvaret har vært med i letearbeidet.

Innsatsleder Kjell Ove Sørenmo i Sør-Øst politidistrikt ledet letearbeidet fra koordineringssentralen som har vært opprettet i administrasjonsbygget og på brygga til Grenland Havn på Strømtangen i Brevik. Sivilforsvaret har vært med i letearbeidet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sør-Øst politidistrikt melder klokka 14.03 på Twitter at det er gjort funn av en død person. Ut fra funn på stedet kan det se ut som at det er den savnede Nils Trygve Naper fra Brevik som er funnet, melder politiet.

DEL

Pårørende av den savnede er varslet, men politiet har ennå ikke sikker identitet.

– Jeg kan bekrefte at den døde personen som er funnet, er en mann, sier politiets operasjonsleder Jørn Larsen ved Sør-Øst politidistrikt til PD like etter klokka 14.30.

Operasjonsleder Larsen bekrefter overfor PD at funnet av den døde er gjort ovenfor Frierflogene ved Frierfjorden like innenfor (vestenfor) Brevik. Turområdet Dammane er like ovenfor.

PD var her i Blekebakken ved 14-tida, og da var det helt stille, ettersom et funn var gjort.

Operasjonsleder Jørn Larsen sier til PD at den avdøde ble funnet på land. Han vil bli obdusert, og de pårørende er informert om dette.

Det er ulendt og bratt terreng nettopp her.

Funnet av den døde er gjort i forbindelse med leteaksjonen i Brevik siden onsdag ettermiddag.

Politiets innsatsleder Kjell Ove Sørenmo som har ledet letearbeidet fra koordineringssentralen, som har vært opprettet ved Grenland Havns administrasjonsbygg og kai på Strømtangen i Brevik, sier til PD at letearbeidet fredag har vært konsentrert om turområder i Brevik og Stathelle.

Dette er områder politiet har fått vite at den savnede trivdes og pleide å gå turer. Det er blant annet ved Dammane i Brevik og innover til Versvika. Deler av dette turområdet ned mot Frierfjorden, er bratt og ulendt.

Innsatsleder Sørenmo tok seg tid til en lengre prat med PDs medarbeider ved 12-tida, og da fortalte han at innsatsstyrken som politiet rådde over fredag, besto foruten av politiets egne mannskaper på land og i politibåten, var 25 personer i Sivilforsvaret, Røde Kors med blant annet dykkerlag, i tillegg til tre redningshunder fra Norske Redningshunder.

Drone med varmesøkende kamera var leid inn også i dag, og den har vært annet blitt brukt til å filme bratte skrenter og ulendt terreng for mannskapene å ta seg fram i.

– Det har hele tiden vært søkt både i sjøen og langs strandkanten og i terrenget på land. Fredag har vi fortsatt letingen i det vi i politiet ser på som primærområdet, det er fra bopel til tre hundre meter i radius, sier Kjell Ove Sørenmo.

Artikkeltags