Gå til sidens hovedinnhold

– Det fineste stedet i Brevik

Beboerne kjemper mot ny østvendt bru

Artikkelen er over 5 år gammel

– Blekebakken er det fineste stedet å bo i Brevik. I stedet for å bygge enda ei bru mellom bruene, så burde det bygges flere boliger her.

Følg PD på Facebook

En hel flokk beboere stiller opp for å møte PD og fortelle om hvor fint det er å bo i Blekebakken, Blekebakklia og Lisabakken. De frykter at dersom det blir bygget ei ny, østvendt Grenlandsbru, så blir det idylliske boligområdet rasert.

Vegvesenets anbefaling om å bygge nye E18 med ei ny, østvendt Grenlandsbru, har foreløpig fått motstand fra politikerne i Porsgrunn og Bamble. 

Torsdag skal Porsgrunn bystyre gi sin høringsuttalelse, men det er ikke kommet signaler om at bystyret kommer til å endre på vedtaket i formannskapet om å anbefale at den nye brua bør bygges vest for den nåværende, over Frierfjorden.

Beboerne her i Blekebakken har også  skrevet en høringsuttalelse til vegvesenet. De har gitt en grundig beskrivelse av hvilke ulemper et østvendt brualternativ vil medføre.

Det er helt klart at dersom det endelige vedtaket blir å bygge ny bru på østsiden, så vil det måtte bli innløst flere bolighus både i Blekebakken og i Krabberødstrand på andre siden av Breviksstrømmen.

Vanskelig å forstå

– Det er vanskelig å forstå, at man innstiller til å bygge ei ny bru på østsiden av den eksisterende brua som medfører masse ulemper for den lokale bebyggelsen, når alternativet på vestsiden betyr helt minimale konsekvenser for lokal bebyggelse, sier beboerne i Blekebakken, Blekebakklia og Lisabakken.

Terje Sporsheim har bodd her nede i sjøkanten i Blekebakken siden 1986. Da pågikk planleggingen av den nåværende Grenlandsbrua som sto ferdig i 1996.

– Da jeg var nyinnflytta her, så var vi på et informasjonsmøte i Brevik rådhus. Vi kjempa imot bru og ville heller at det skulle lages tunnel under Breviksstrømmen. Men bamblingene ville ikke ha tunnel, for de ville ikke komme opp av hølet i bakken, ler Terje Sporsheim.

Boligområdet Blekebakken som ligger mellom Grenlandsbrua og Breviksbrua er historisk bosted, her har det bodd folk siden 1600-tallet.

– Det er veldig synd hvis vi får ny bru og brupilarer tett innpå bomiljøet i Blekebakken, sier Glenn Knutsen som skryter av flotte, solrike boliger og et trygt oppvekstmiljø for barna.

Kommentarer til denne saken