Følg PD på Facebook

– Jeg gleder meg til å bli kjent med andre barn fra andre land og å lære om nye kulturer, sier Amalie.

– Jeg har veldig lyst til å reise til Italia for å lære mye, blant annet mer om fotball. Det er mange gode, italienske fotballspillere, sier Sebastian.

Det er organisasjonen CISV  Norge som hvert år sender 200 norske barn til barneleire over hele verden, og inviterer også utenlandske barn til slike leire i Norge.

Det er tre barn fra Porsgrunn som reiser i år; nemlig Amalie og Sebastian, i tillegg til en 12-årig gutt fra Porsgrunn.

Mamma til Amalie og Sebastian, Ida Halmrast Laursen, var selv på barneleir i Israel da hun var 12 år. Opplevelsen derfra har hun aldri glemt.

– Jeg husker alle rutinene, alle vennskapene, og alt jeg lærte om verden og andre lands kulturer, sier mamma Ida og er overbevist om at tvillingene hennes på 11 år vil vokse på å være fire uker borte hjemmefra.

Hun har fortalt barna sine om   sine egne opplevelser og unner tvillingene å få oppleve noe av det samme som hun gjorde.

– Jeg husker at jeg ikke lengtet hjem en eneste dag, for det hadde jeg ikke tid til. Det var aktiviteter fra morgen til kveld.

Fremmer vennskap

CISCs barneleire tar sikte på å fremme vennskap, samarbeid og tverrkulturell forståelse. 11-åringene Amalie og Sebastian Laursen gleder seg veldig til å reise til Italia 3. juli.

De norske barna som er med, har med seg en norsk, voksen leder som har ansvaret for dem på leiren.

 – Jeg tror ikke jeg behøver å være så tøff, for jeg blir jo kjent med andre barn og får helt sikkert nye venner, sier Amalie.

Hun og Sebastian er klar over at de ikke får lov tl å ha med seg mobiltelefon eller iPad. Kontakten med mamma og pappa kan bare skje ved å sende epost fra en PC i leiren.

Den første helgen skal de bo hos en italiensk vertsfamilie. En helg i løpet av leiren skal de også bo hjemme hos en familie, for at lederen skal få noen dager fri. Resten av tiden på leir bor barna på en skole.

Fredsutdanning

Programmet på barneleiren er en blanding av fredsutdanning, kulturlæring og sportsaktiviteter. Slik får man til at barna lærer hverandre å kjenne og får erfaring med hvordan det er å samarbeide med andre barn på tvers av alle kulturer.

CISVs barneleire er for 11-12-åringer. Først forstår barna hverandres språk kanskje ikke så godt, men da bruker man tegnspråk og kroppsspråk. Etter hvert er ikke språket noe problem i det hele tatt.