– Folk har vært svært tålmodige

Arbeiderne til entreprenørselskapet Consolvo er glade for at de snart er ferdige med det omfattende vedlikeholdsarbeidet på Breviksbrua. Torsdag 2. juli skal brua bli åpnet igjen for biltrafikk i begge retninger. Verneombud Jan Chmara (t.h.) syns lokalbefolkningen har vært tålmodige i perioden som vedlikeholdsarbeidet har pågått. Nå er det siste innspurt med å sette opp nytt rekkverk.

Arbeiderne til entreprenørselskapet Consolvo er glade for at de snart er ferdige med det omfattende vedlikeholdsarbeidet på Breviksbrua. Torsdag 2. juli skal brua bli åpnet igjen for biltrafikk i begge retninger. Verneombud Jan Chmara (t.h.) syns lokalbefolkningen har vært tålmodige i perioden som vedlikeholdsarbeidet har pågått. Nå er det siste innspurt med å sette opp nytt rekkverk. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi synes at folk har vært svært tålmodige mens vi har holdt på med vedlikeholdsarbeidet på Breviksbrua, sier verneombud Jan Chmara i entreprenørselskapet Consolvo.

DEL

Følg PD på Facebook

Det er et arbeidslag på 11 arbeidere som holder på med siste innspurt med det nye rekkverket på Breviksbrua. De jobber ett skift fra morgen til ettermiddagen. Om kvelden og natta er det opphold i arbeidet.

 Bortsett fra fem netter fra mandag 22. juni. Da blir Breviksbrua nattestengt for biltrafikk fordi det skal legges nye fugeterskler mellom seksjonene på brua. Gang- og sykkelveien vil være åpen.

Hele vedlikeholdsarbeidet på Breviksbrua skal være ferdig i løpet av onsdag 1. juli, slik at brua skal være åpen igjen for vanlig trafikk fra torsdag 2. juli. Da har brua vært stengt i nordgående kjøreretning siden mars 2014.

– Noen folk har kommet og spurt oss direkte om hvorfor arbeidet går så seint. Når vi har foklart hva vi holder på med, så har de vist forståelse, sier Jan Chmara.

Han er fra Slovakia og har jobbet med oppdraget på Breviksbrua siden påske i fjor.

Når han er ferdig med oppdraget i Brevik, skal han hjem på sommerferie. Etter ferien regner han med å bli sendt på annet oppdrag et sted i Norge. Det kan bli til Tromsø eller Trondheim, eller et annet sted hvor Consolvo har kontrakter.

Chmara snakker godt norsk etter å ha jobbet i med norgesoppdrag i Consolvo i mange år. Nå har akkurat sønnen hans kommet til Norge for å jobbe også; han er på oppdrag i Drammen.

– Jeg er glad for at vi snart er ferdig med jobben med Breviksbrua. Vi tenker jo på at stengingen av brua har skapt bryderi for folk. Men vi har forsøkt å være hjelpsomme når noen for eksempel har kommet på feil side av brua med barnevogn, for eksempel. Da har vi hjulpet til og båret barnevogna over til den andre siden som er åpen, ler Jan Chamara.

Joda, mange bilister kjører for fort. Det hender arbeiderne på brua har gitt signaler til bilister om at de må dempe farten.

Vinteren denne gang har ikke vært den verste snøvinteren. Men Chmara forteller at det har vært mye vind som har kunnet være slitsom for arbeiderne på brua.

Og i begynnelsen av juni måtte de finne fram vinterjakkene igjen, for så kaldt blåste det for arbeiderne på brua som nå legger inn innsatsen for siste etappe.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken