Følg PD på Facebook

– Rekonstruksjonen vi har sett i retten i dag er rett og slett dårlig håndverk. Den tar ikke for seg en rekke meget vesentlige punkter i saken, og på vegne av mine klienter kan vi ikke gjøre annet enn å be om å få en ny rekonstruksjon, sa Klomsæt i en pause i retten onsdag.

Han har begjært ny teknisk rekonstruksjon. Men dette har allerede påtalemyndigheten avvist.

– Det er ikke aktuelt med en ny rekonstruksjon. Det har jeg allerede avvist, sa statsadvokat og aktor Kjetil Omholt.

Feil størrelse

Noe av det Klomsæt var tydeligst på i forhold til rekonstruksjonen, var at dukka som ble brukt for å illudere Linn Madelen var i feil størrelse,
og at markøren fra politiet, som også skulle illudere Linn Madelen, heller ikke var 168 centimeter høy og veide 100 kilo.

– Det er helt essensielt i forhold til å se hvor mulig det var for Linn å klatre over rekkverket og bli stående på utsiden av det. Det er amatørmessig å ikke tenke på disse tingene, tordnet han i retten.

Gåturen

Klomsæt var også meget tydelig på at han stiller store spørsmål ved hvorfor det ikke ble gjort en rekonstruksjon av selve gåturen fra adressen tiltalte og Linn Madelen skal ha gått den aktuelle natta.

– Dette hadde det selvsagt også vært veldig bra å få avdekket nærmere, sa bistandsadvokaten og ristet på hodet.

Ikke teknisk

Arnfinn Sandstad fra Kripos hadde ansvaret for rekonstruksjonen på Breviksbrua 12. september 2013. Han var i retten onsdag og gikk gjennom rekonstruksjonen, og viste filmen og stillbildene fra den gangen. Han ble direkte kritisert av Klomsæt, men avviste kritikken med at han har svart på den bestillingen han fikk fra påtalemyndigheten.

– Vi skulle aldri gjøre noe annet enn å rekonstruere etter tiltaltes forklaring. Dette skulle aldri være en teknisk rekonstruksjon, sa han.

Ikke selvmord

Linn Madelens mor, bror og samboer var alle sammen i vitneboksen onsdag. Alle tre forklarte seg hundre prosent likt når de fikk spørsmål om de trodde at hun hadde begått selvmord.

– Vi tror ikke at Linn tok sitt eget liv, var konklusjonen alle hadde.

Alle tre var også tydelige på at Linn Madelens psykiske helsetilstand var meget bra på tiden dødsfallet fant sted. Når det gjelder hennes fysiske kondisjon, var de også klare på at hun hadde dårlige ankler og smerter i en arm. Både aktor og bistandsadvokat brukte tid på dette faktumet onsdag.