Alf Prøysen tema på Barnas Dag

Barna fra Brattås barnehage skal gå først i Barnas Dag-opptoget i år. Fra venstre: Maren Låhne, Cornelia Stadskleiv, Sondre Larsen, Christer Halvorsen (Barnas Dag), Liv Kvaran (virksomhetsleder) og Milla Falck Kolberg som skal planlegge Alf Prøysen-opptoget.

Barna fra Brattås barnehage skal gå først i Barnas Dag-opptoget i år. Fra venstre: Maren Låhne, Cornelia Stadskleiv, Sondre Larsen, Christer Halvorsen (Barnas Dag), Liv Kvaran (virksomhetsleder) og Milla Falck Kolberg som skal planlegge Alf Prøysen-opptoget. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Brattås barnehage har vunnet konkurransen om beste forslag til tema for årets Barnas Dag, med «Alf Prøysen». I tillegg til å vinne 2.500 kroner, får barna fra Brattås barnehage gå først i opptoget gjennom Porsgrunns gater 31. mai.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Dette var en hyggelig overraskelse. Det var forelder Hege Cecilia Skreien som kom med forslaget her i barnehagen, og vi syns umiddelbart at det var en god idé, sier virksomhetsleder Liv Kvaran i Brattås barnehage.

Onsdag formiddag kom daglig leder i Barnas Dag, Christer Halvorsen, til barnehagen for å fortelle om den gode nyheten.

– Det kom inn 30 forslag til tema, men juryen falt for forslaget om «Alf Prøysen», siden det er 100-årsjubileum for hans fødsel i år, sier Christer Halvorsen.

Det var for øvrig flere barnehager som hadde foreslått Alf Prøysen, så Brattås barnehage ble trukket ut blant disse.

For 68. gang

Dette er 68. gangen Barnas Dag arrangeres for barnehagebarn i Porsgrunn. Hvert år er det rundt 3000 barn, barnehageansatte og foreldre som går i opptoget. Og Barnas Dag trekker 45.000-50.000 mennesker til Porsgrunn sentrum denne dagen.

Liv Kvaran synes det er flott at Alf Prøysen er tema. Han har diktet så mange ulike figurer at hun tror det skal bli enkelt å engasjere barna i planleggingen av årets opptog. Det kan hende at både teskjekjerringa, musene og geitekillingen dukker opp i opptoget.

Godt forhold

Selv har Liv Kvaran et godt forhold til Barnas Dag. Hun har spart på bilder av seg selv da hun var barn og deltok i Barnas Dag-opptoget.

Barnas Dag er en stiftelse som gir sine innsamlede midler fra loddsalg og Barnas Dag til gode tiltak for barn og unge i Porsgrunn. Hvert år deles det ut opptil 400.000 kroner.

Artikkeltags