Barnehagene konkurrerer om barna

Virksomhetsleder Liv Kvaran i Brattås barnehage minner om at søknadsfristen for barnehageplass i Porsgrunn er 1. mars. I dag er situasjonen slik at private og kommunale barnehager konkurrerer om barnehagebarna for å få fylt opp alle plassene.

Virksomhetsleder Liv Kvaran i Brattås barnehage minner om at søknadsfristen for barnehageplass i Porsgrunn er 1. mars. I dag er situasjonen slik at private og kommunale barnehager konkurrerer om barnehagebarna for å få fylt opp alle plassene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Søknadsfrist for alle barnehagene i Porsgrunn er 1. mars. Virksomhetsleder Liv Kvaran i Brattås barnehage innrømmer at både de kommunale og private barnehagene konkurrerer om barna.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Det er viktig at alle barnehageplassene blir fylt opp, så hver barnehage må markedsføre seg overfor småbarnsforeldrene, sier Kvaran.

Det er nok av barnehageplasser etter behovet i Porsgrunn i dag.

Bare i distriktet Heistad, Brattås og Skjelsvik finner vi private og kommunale barnehager som Brattås, Melkeveien, Lundelia og Rypevegen. I tillegg er det tre familiebarnehager med plass til opp til 10 barn i hver.

– Utfordringen til oss som driver barnehage er at det er kamp om barnehagebarna, sier Liv Kvaran, og husker mangelen på barnehageplassen som var det store problemet for yrkesaktive foreldre i hennes egen småbarnsperiode.

Ser seg om

I dag er situasjonen slik at førstegangsforeldre som skal søke om barnehageplass, drar rundt og besøker flere barnehager før de bestemmer seg for hvor de skal søke plass.

– Førstegangsforeldre kjenner lite til en barnehages drift. Barnet er det mest dyrebare de har og ønsker derfor selvsagt å gi barnet de beste forholdene. Når de besøker en småbarnsavdeling for de aller minste, så er de blant annet opptatt av hvor romslige lokalene er, og hva slags tilbud barnehagen kan gi dem, sier Liv Kvaran.

En dag var det et foreldrepar som kom på besøk midt i en samlingsstund for alle barna i Brattås barnehage, og da fikk de et godt inntrykk av aktiviteten og trivselen til barna.

– Barnehagene konkurrerer oss imellom. Å få fylt opp plassene kan være et være eller ikke-være for en barnehages videre drift. Vi er avhengig av at alle barnehagene består, sier Kvaran og minner om søknadsskjema på Porsgrunn kommunes nettsider.

Artikkeltags