Til helgen ventes det mellom 10- og 15.000 mennesker til Brevik i forbindelse med bacalaofestivalen. Ingebjørg Andersen mener det er en skam å vise frem byen til så mange i den tilstanden hun mener den er i.

– Ugresset vokser uhemmet i grøftekantene. Her i bunnen av Torgbakken har all grusen som ble brukt til strøing i vinter samlet seg i rennesteinen, og søppel likeså. Her ventes ti tusen mennesker til byen, også ser det slik ut. Det er en skam! tordner hun.

– Ingen tar ansvar

Andersen har flere ganger prøvd å komme i kontakt med kommunen for å be dem gjøre noe, men det har hun opplevd som vanskelig.

– Det er jo ingen som tar ansvar der oppe. Jeg blir bare satt videre til noen andre hele tiden. Nei, det er håpløst. Nå prøver jeg å gå til avisa med det i stedet. Det er kanskje det eneste som vil hjelpe. Det er synd, for det burde jo si seg selv at de må holde gatene våre rene, sier Andersen.

Bedre før i tiden

Hun har bodd i Brevik i 62 år, og mener gatene var mye bedre vedlikeholdt før i tiden.

– Dette ville aldri skjedd før kommunesammenslåingen. Den gangen holdt Arild Vinje Johansen orden i gatene våre. Nå for tiden ser det ut til at kommunen bare lar ugresset gro, slik at det blir høyt nok til at de kan ta det med kantklipperen, sukker Andersen.

Nesler

Hun mener det ser verst ut rundt Øvre torg og nederst i Torgbakken, men også gatene ned mot Vikingbukta mener Andersen fortjener tilsyn.

– Rett der nede henger det svære nesler som bør klippes ned. Det ser ikke bra ut i det hele tatt. Og nedover der skal tusenvis spise bacalao til helgen, sukker Andersen.