– Vi er blitt en venneflokk gjennom Volkswagen Forum. Vi har fast avtale om at dersom vi ikke har annet å gjøre, så møtes vi i Brevik, forteller Magne Lunde.

Bobleentusiastene er fra Porsgrunn, Skien, Kragerø og helt fra Stokke i Vestfold. Felles er altså deres interesse for de gamle folkevognene, som vi en gang kalte kjøredoningene.

– Hva er spesielt med å kjøre boble?

– Det er en morsom bil å kjøre. Det spesielle er blant annet at bobla har luftkjølt motor. Motoren kjøles altså ikke ned av vann, men av luft.

Dessuten er det hele bilens sjarme og stil, må vi forstå.

34 år gammel

Jarle Pedersen fra Skien kommer kjørende i ei boble som er 34 år gammel.

– Jeg kjøpte den for to år siden, og det er først i år jeg har kunne ta den med ut på veien og kjøre med den, forteller Jarle Pedersen.

Han er student, og oppussingsarbeidet får ta den tiden det tar. Ferdig er han i alle fall ikke, det er godt synlig med fortsatt noen bulker og rust her og der. Men sjarme har bobla hans definitivt.

Ikke billige

De som tror at man kjøper boble fordi det er en billig bruktbil, tar nok feil:

Gamle bobler er ikke billige. Jo eldre bilene er, jo dyrere er de å kjøpe. Det er et stort marked for gamle bobler, og entusiastene er på evig jakt etter salgsobjekter å få kjøpt. Fra 1938

På nettstedet Wikipedia kan vi lese at Volkswagen type boble ble produsert av Volkswagen fra 1938 til 2003. Bilen ble designet for å være så enkel som mulig mekanisk sett.